Tømte Flesland etter bagasjesjekk

Passasjer stakk av med håndbagasje som gjorde utslag i sikkerhetskontrollen.

Flesland

DRAMA PÅ SØNDAG: Avgangshallen her på Bergen Lufthavn ble tømt for folk og bagasje. (Arkivfoto)

Foto: Tore Sevheim / NRK

Hendelsen fant sted klokken 09.50 søndag morgen på Bergen Lufthavn Flesland. Ifølge securitysjef Lasse Solberg i Avinor ble avgangshallen tømt for alt av passasjerer og bagasje, noe som førte til en forsinkelse på om lag en halv time for flere fly.

Vaktene ikke kjappe nok

– Årsaken var at en passasjer fikk med seg ukontrollert bagasje inn i avgangshallen. Bagasjen ble gjennomlyst, og vaktene så noe som de ønsket å kontrollere nærmere. Men passasjeren tok tak i bagasjen og forsvant før vaktene rakk å stoppe vedkommende, sier Solberg til nrkhordaland.no.

Gjennomlysningen skal ha ført til flere utslag, blant annet på flytende væske, men Solberg ønsker ikke å gå i detaljer om hva som ble sett.

LES OGSÅ: Full flypassasjer laga krøll for SAS

- Tar ingen sjanser

Ingenting mistenkelig ble funnet da passasjer og bagasje gikk gjennom sikkerhetskontrollen på nytt.

– Sannsynligvis er det en passasjer som har glemt å ta forbudte ting ut av bagasjen, men slikt vet man aldri sikkert. Derfor tar vi ingen sjanser når slikt skjer, sier Solberg.

Det er nesten et halvt år siden sist noe tilsvarende skjedde på Bergen Lufthavn Flesland. Heller ikke da ble det funnet noe farlig eller mistenkelig da alt ble sjekket på nytt.

LES OGSÅ: Tre fly forsøkt blendet på to timer | Skal stoppe livsfarlig laserlek

Roser passasjerene

- Jeg vil gjerne få understreke at passasjerene er blitt veldig flinke til å passe på hva de tar med seg gjennom sikkerhetskontrollen. Spesielt siste månedene har vi sett en bedring. Det blir sjeldnere og sjeldnere at en passasjer gjør utslag, sier Solberg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.