Hopp til innhold

Styrtpilot vurderer å anke fengselsdom

Lagmannsretten har dømt piloten (50) som styrtet ved Røldal skisenter til seksti dagers fengsel.

Helikoterstyrt i Røldal

STYRTET HER: Det var midt under en konkurranse for frikjørere 27. april 2013 at helikopteret med fem personer om bord plutselig styrtet i alpinsenteret. Helikopteret knakk i to da det traff bakken, men ingen av de fem ble skadet.

Foto: Svela, Elling / NTB scanpix

– Nå skal vi sette oss ned og gå gjennom dommen i fred og ro, sier pilotens advokat Sveinung Eliassen til NRK.

Helikopteret var bestilt i forbindelse med arrangementet Freeride Challenge (frikjøring på ski), og det var fem personer om bord da det styrtet.

Må betale saksomkostninger

Det lyktes samtlige å komme seg ut av fartøyet, som heldigvis ikke tok fyr. Piloten og to av passasjerene kom lettere til skade. Hendelsen skjedde ved Røldal skisenter 27. april i 2013.

Nå er piloten fra Fonnafly funnet skyldig i brudd i flere brudd på Luftfartsloven. Han må også betale 5000 kroner i saksomkostninger, heter det i lagmannsrettens dom.

50-åringen uttalte før ankesaken startet at han håpet å slippe straff. Nå må han, dersom dommen blir stående, sone seksti dager i fengsel, med fratrekk for fem dager i varetekt. 60 dager ubetinget fengsel er det samme resultatet som Hardanger tingrett tidligere kom frem til.

LES OGSÅ: Styrtpilot håper å slippe straff

Vurderer anke

– Vi kan ikke anke bevisførselen, der er lagmannsretten siste instans, sier forsvareren.

Han viser til at det er liten rettspraksis i lignende saker.

– Vi befinner oss på et rettskildefattig område, derfor vil vi vurdere grundig om dommen skal ankes. Dersom vi anker, er det på straffeutmålingen og spørsmål om enkelte lovanvendelser, sier advokat Sveinung Eliassen til NRK.

LES OGSÅ: – Manøvrerte helikopteret omsynslaust