– Ikke frykt overfallsvoldtekt

Politiet mener det er liten sjanse for å bli utsatt for en overfallsvoldtekt i Bergen. Det skjer nemlig svært sjeldent.

Rigmor Isehaug

Leder for vold og sedelighetsseksjonen ved Hordaland politidistrikt, Rigmor Isehaug.

Foto: Steinar Nedkvitne

Natt til tirsdag ble en kvinne overfalt i Sigurds gate i Bergen sentrum. Kvinnen forsvant fra stedet, mens gjerningsmannen ble overmannet av to menn som hørte hva som skjedde på utsiden av stuevinduene sine.

De løp etter gjerningsmannen, fikk overmannet han og holdt han til politiet kom. Han sitter nå varetektsfengslet.

– Det er svært sjeldent

Til tross for denne historien mener politiet at kvinner ikke skal være redde når de går i byen.

– Overfallsvoldtekter i Bergen skjer svært sjeldent. Vi har ikke hatt noen slike saker siden de vi hadde i fjor høst, sier leder for vold og sedelighetsseksjonen ved Hordaland politidistrikt, Rigmor Isehaug.

I september i fjor mottok politiet i Bergen flere anmeldelser på voldtekt, voldtektsforsøk og blotting i byen. Politiet gikk ut og ba om tips og ba folk som hadde opplevd slike ting om å melde seg.

Da gikk også politiførstebetjent Jens Ekman ut og ba kvinner være forsiktige, og ikke ta imot tilbud dersom menn tilbød seg å følge dem hjem.

Gode råd

Isehaug sier at mannen som angrep denne kvinnen denne uken nå sitter i varetekt og at han dermed ikke er noen trussel. Likevel ber hun folk om å være forsiktige, og følge visse råd dersom en skal være ute til sent på kvelden.

– Jeg vil anbefale dem å gå sammen to og to, dersom de går alene kan de ha kontakt med noen via mobiltelefon. Det er også viktig å gi klar beskjed om når en kommer hjem, sier hun.

Dette gjelder spesielt for kvinner, men også menn må være forsiktige. Det er nemlig langt mer kriminalitet på byen enn voldtekter eller forsøk på det.

– En bør ikke være så beruset at en ikke kan ta vare på seg selv. Dette gjelder jo for å unngå alle typer kriminalitet, sier hun.