– FrP sprer grove usannheter

Byrådslederkandidat for AP i Bergen, Harald Schjelderup, raser mot FrP etter at partiet har trykket flere annonser om rødgrønn eiendomsskatt i bergensavisene.

FrP og eiendomsskatt

Ifølge FrPs eiendomsskattkalkulator vil huseier av et rekkehus i Fyllingsdalen måtte betale over 16 0000 kroner i eiendomsskatt i året, hvis AP kommer til makten i Bergen. Økningen vil bare være på noen hundre kroner, sier AP.

Foto: Skjermdump

– FrP sprer grove usannheter knyttet til eiendomsskatten, raser Schjelderup. Og nå er det nok. Én ting er at vi skal ha en frisk og god politisk debatt i Bergen, men vi må også ha en viss rederlighet.

Harald Schjelderup

Harald Schjelderup i AP sier at de vurderer å trykke mot-annonser for å tilbakevise påstandene til FrP.

Foto: Bergen AP

Han krever nå en beklagelse fra FrP.

– Jeg forlanger at FrP trekker annonsene de kjører i flere aviser i Bergen, og at de beklager de overtrampene de gjør i valgkampen.

Hundrelapper, ikke tusenlapper

Ifølge Schjelderup påstår FrP at eiendomsskatten kan komme til å øke med tusenvis av kroner for enkelte eiendommer, mens den i realiteten kun vil stige med et par hundrelapper, ifølge AP-politikeren.

– De påstår for eksempel at dersom man har et rekkehus i Fyllingsdalen, så må huseier betale 16 000 kroner hvis AP kommer til makten i Bergen. Det rette vil være om lag 1000 kroner - noen få hundrelapper mer enn det de betaler i dag, sier Schjelderup.

Vil trykke mot-annonser

Nå varsler han at AP kan komme til å kjøre mot-annonser for å slå tilbake mot FrP.

– De er faktisk så grove, de usannhetene som FrP kommer med, at nå kommer vi selv til å kjøre annonser i avisene i Bergen, hvor vi forteller hva sannheten er knyttet til APs politikk.

– Er på tide at AP kommer på banen

Og det har FrP ingenting imot.

– Jeg syns det er flott at AP kommer på banen. Nå kan de fortelle hva de har tenkt, og hvilke løfter de ikke skal innfri. Det var på tide, sier leder i bystyregruppen for FrP, Liv Røssland.

Avviser kritikken

Hun avviser kritikken fra AP.

Liv Røssland

Liv Røssland i FrP avviser kritikken, og sier at det er på tide at AP kommer på banen.

Foto: Bergen FrP

– Vi viser frem i vår brosjyre og annonse hvor høy eiendomsskatten kan bli med det nye takstsystemet som Ap vil innføre i Bergen, sier hun til NRK.

– Men dere viser et potensial. Er det dermed sagt at det blir så høyt?

– Nei, de kan sette takstene lavere, men samtidig går de ut i valgkampen og lover, og lover, og lover. Og det er i hundremillionersklassen de nå har lovnader. Det betyr at skal de løse det, så er det med økt eiendomsskatt.

FrPs skattekalkulator finnes her , og AP har i en mail til NRK skrevet at de vil legge ut sine egne regnestykker på sin nettside i løpet av onsdag kveld.