– Drevland-saken bør etterforskes videre

Politiet droppet etterforskningen av Trude Drevland før alle detaljene kom på bordet. Nå mener flere eksperter saken bør gjenopptas, skriver BT.

Trude Drevland

FIKK KRITIKK: Trude Drevland feilinformerte om flere forhold, men politiet har lagt vekk korrupsjonsetterforskningen.

Foto: Viking Ocean

Verken gratisreisene Drevland fikk eller hennes lobbyinnsats for cruiserederen Torstein Hagen er blitt etterforsket av politiet, selv om de åpnet sak da detaljene hadde begynt å komme frem i pressen.

LES OGSÅ: Drevland feilinformerte om flypassasjerer

Ordføreren har fått kraftig kritikk for sitt engasjement i forbindelse med dåpen av cruiseskipet «Viking Star» i Bergen 17. mai. Drevland var gudmor for skipet, og har erkjent at hun dro til Venezia på rederiets regning i forkant av dåpen.

Under etterspillet har hun også gitt motstridende opplysninger om flere forhold i media.

Henla saken

Drevland ble sykemeldt etter alt bråket, men var tilbake på jobb 10. august etter to måneders sykmelding. Politisaken mot henne ble den gitt status som «oversendt til påtaleansvarlig» samme dag som den ble opprettet, torsdag 28. mai.

Ole Bjørn Mevatne

POLITIADVOKAT: Ole Bjørn Mevatne.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Det betyr at en av politijuristene skulle vurdere saken, før ytterligere gransking eventuelt ble gjennomført.

Mandagen etter henla politiadvokat Ole Bjørn Mevatne saken. Han har ikke noe entydig svar på hvorfor han konkluderte så raskt.

– Det kan jeg ikke svare på nå. Jeg kan ikke si konkret hva som var vurderingen, sier Mevatne, sier han til Bergens Tidende.

– Bør etterforskes videre

Korrupsjonseksperter BT har snakket med, stiller spørsmål ved at politiet la saken bort så raskt.

– Det foreligger flere momenter i saken som etter min mening tilsier at den bør etterforskes videre, med tanke på spørsmålet om et eventuelt straffansvar, skriver stipendiat Mats Stenmark ved Universitetet i Oslo i en e-post til avisen.

Trude Drevland ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

ALT OM SAKEN: Skipsdåpen i Bergen