Hopp til innhold

34 fergepassasjerer ble trygt evakuert

Alle passasjerene har nå kommet trygt på land etter at MF «Vikingen» fikk motortrøbbel og gikk på grunn ved Årsnes fergekai i Kvinnherad. – Vi trodde først det var brann, sier passasjer.

MF Viking fikk motortrøbbel

MF «Viking» fikk motortrøbbel i 11-tiden i formiddag og gikk på grunn ved Årsnes i Kvinnherad. I 14-tiden ble alle passasjerene tildelt redningsvester og ble evakuert inn på land.

Foto: Steinar Jacobsen

Hordaland politidistrikt bekreftet klokken 12.49 at fergen MF «Vikingen» hadde gått på grunn ved Årsnes etter å ha fått motortrøbbel.

– Vi merket at dekket ble fullt av røyk. Det veltet ut tykk, svart oljerøyk fra skorsteinen og det ble litt hektisk blant mannskapet. Vi trodde det først det var brann, men det ble avkreftet, forteller fergepassasjer Steinar Jacobsen fra Odda til NRK.

Det skal ha vært 34 passasjerer og et mannskap på seks personer om bord.

 Fergetrøbbel Kvinnherad

MYE RØYK: Passasjer Steinar Jacobsen tok disse bildene av oljerøyken som veltet ut av pipene på MF Vikingen.

Foto: Steinar Jacobsen

Ingen skadet

Trolig dreier det seg om et motorhavari. Ingen personer skal ha vært i fare, opplyser Norled.

– Ingen personer er skadet, og det er heller ingen akutt fare. Det er litt sjø ved moloen der fergen ligger, men «Vikingen» er tett, sier regionsjef for ferger i Norled, Inge André Utåker til BT.

Både politi og brannvesen rykket ut. En ambulanse returnerte da det ikke var akutt behov for helsebistand, men er nå kommandert tilbake i påvente av at slepet skal komme i gang.

Motortrøbbel for MF Viking

REDNINGSVESTENE PÅ: Her er evakueringen fra fergen i gang.

Foto: Steinar Jacobsen

LES OGSÅ: Passasjerer satt fergefast i seks timer

LES OGSÅ: – Tenkte vi skulle synke som «Titanic»

Skal slepes

Fergen er sikret med tau før den skal slepes videre. Fergen MF «Hordaland» kom til stedet for å hjelpe, men trossen skal ha røket. En ny slepebåt er nå rekvirert og vil ankomme i 15-tiden.

Mens de ventet på å bli evakuert fikk alle tilbud om kaffe og mat i fergekafeen. Passasjerene har fått tilbud om busstransport videre.

– Heldigvis har jeg en kone som henter meg, sier Jacobsen.

Laster Twitter-innhold

Havariet er bare ett av flere fergeuhell i Hordaland den siste måneden: