Hopp til innhold

Godtok varetektsfengsling

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsel for den torpedosiktede mannen som ble pågrepet mandag. 39-åringen godtok fengslingen.

Torpedo pågrepet

Her blir den 39 år gamle mannen pågrepet av politiet mandag ettermiddag. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Politiadvokat i Telemark politifistrikt, Kjell Ove Ljosåk mente at det var fare for at mannen skulle rømme og gjenta kriminelle forhold.

39-åringen har gått med på fire ukers varetektsfengsling. Bevæpnet politi pågrep 39-åringen uten dramatikk i Skien mandag ettermiddag.

Mannen har vært etterlyst siden november i fjor for å ha medvirket til å ha klippet av en finger på en 30 år gammel mann.

Tirsdag 25. januar skulle han ha møtt i retten, men rettssaken ble nylig utsatt fordi politiet trodde han ikke ville dukke opp.

Ble pågrepet helt tilfeldig

I forbindelse med en trafikkulykke i Siljan måtte politiet dirigere trafikken. Tjenestemennene på stedet gjenkjente den etterlyste mannen.

– Bilen holdt på å kjøre ned to av våre tjenestemenn. Han ga bare gass, og kjørte. Bilen ble kjørt ned til en adresse i området her, og vi mistenker føreren å være en person som er etterlyst av politiet, sa innsatsleder for politiaksjonen Sigbjørn Larsen til NRK.no.

Politiet fulgte etter den ettersøkte mannen, og lokaliserte bilen ved en bolig på Sneltvedt i Skien.

Det ble satt opp veisperringer, og bevæpnet politi omringet boligen der de antok at mannen oppholdt seg. En ambulanse ble også satt i beredskap i nærheten av aksjonsområdet.

Like etter klokken 14.00 mandag ettermiddag ble mannen pågrepet uten dramatikk.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark