Hopp til innhold

Vil ha egne hundesletter

Hundeklubb ønsker egne hundesletter for å kunne lufte hundene uten ha dem i bånd.

Hund leker
Foto: Privat

I Oslo finnes det i dag 12 hundesletter hvor bikkjene kan løpe rundt fritt uten bånd.

Anders Langerød med Jade

Anders Langerød i Grenland Hundeklubb med Jade.

Foto: Privat

- Alle bør ha muligheten til å få luftet hundene sine på områder hvor de kan ferdes fritt, sier Anders Langerød leder i Grenland Hundeklubb.

Kommer med forslag

I en høringsuttalese til rådmannen i Skien, kommer klubben med forslag til områder hvor dette kan bli innført.

Rådmannen sier i en kommentar til høringsuttalelsen at han ønsker et samarbeid om å utarbeide et slikt forslag som kan legges ut til en ny høring.

I Skien kommune er det helårs båndtvang i byområdene. Utenfor byen er det ikke båndtvang i perioden 21 august til 1 april.

I en høringsuttalelse om forskrift om hundehold, svarer Grenland Hundeklubb at de ønsker områder i byen hvor hunden kan ferdes fritt uten bånd.

Ny høring om båndtvang

I en kommentar til høringen skriver rådmannen at dette ikke vil bli tatt med i den nye forskriften, men at han vil samarbeide om et nytt forslag på slike områder som kan legges ut til en offentlig høringsrunde.

Det er Langerød glad for.

Rådmannen har foreløpig ikke tatt stilling til dette i det siste forskriftet om hundehold, men sier i en kommentar at han ønsker å gå sammen med hundeklubbene og utarbeide et forslag til slike områder og legge ut en ny forskrift til offentlig høring.

I dag er det båndtvang i byområdene, men ikke båndtvang på utsiden av byen.