Valg 2017 - Vestfold

 • Yngst i kommunestyret

  Sju av de nye medlemmene av kommunestyret på Færder er født etter 1990. Totalt er det 47 medlemmer. Den yngste er 18 år gamle Emma Kjellstadli fra Felleslista for Rødt og SV. 27 av medlemmene er menn, mens det er 20 kvinner. Tjøme og Nøtterøy slår seg sammen 1. januar.

 • På jakt etter ny jobb

  Fra 1. oktober har ikke Anders Tyvand lenger noen politiske verv. De siste fire årene har han vært stortingsrepresentant for KrF, men etter årets valg får han ikke fortsette. Han er dermed på jakt etter ny jobb. Han ser imidlertid ikke bort ifra at det blir nye politiske verv i fremtiden.

  Anders Tyvand
  Foto: JOHN-ANDRÉ SAMUELSEN / NRK
 • Vestfjordforbindelsen lagt død

  Valgresultatet til nye Færder kommune har lagt Vestfjordforbindelsen død og arbeidet med en fastlandsforbindelse nord-sør fortsetter. Det sier Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang og ordfører Petter Berg i Tønsberg til Tønsbergs Blad. Tilhengerne av fastlandsforbindelse fra Nøtterøy over Vestfjorden til Sandefjord mobiliserte før valget, men partiene som støttet dette alternativet fikk ikke nok stemmer til å skaffe seg innflytelse over prosessen.

 • Bekrefter plass på Stortinget

  Carl-Erik Grimstad bekrefter overfor NRK at han har fått plass på Stortinget som utjevningsmandat for Vestfold. Grimstad har ikke villet tatt seieren på forskudd før han fikk den endelige beskjeden.

 • Drøftelser i gang i Færder

  Høyre, Frp og Krf fikk over 50 prosent av stemmene i valget til Færder kommune. Nåværende ordfører på Nøtterøy, Roar Jonstang fra Høyre, blir ordfører i den nye kommunen. Ifølge Jonstang er de tre partiene allerede i gang med drøftelser om samarbeidet.

NRK Vestfold sendte direkte fra valgvaken på Oseberg kulturhus i Tønsberg mandag kveld. Der kan du se Vestfold-politikernes reaksjoner på de første valgprognosene.
Slik var reaksjonen blant politikerne på valgvaken på Oseberg kulturhus etter at den første valgprognosen ble presentert klokken 21. mandag kveld.