Tidligere daglig leder saksøker Larvik håndballklubb

Tidligere daglig leder i Larvik håndballklubb, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, krever sin gamle arbeidsgiver for sekssifret beløp.

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen

Tidligere daglig leder i Larvik håndballklubb krever sin gamle arbeidsgiver for over 500 000 kroner i lønn og feriepenger.

Foto: Arkivbilde Yngve Tørrestad / NRK

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen sa selv opp stillingen da det ble kjent at klubben var i ferd med å gå konkurs tidligere i år.

Kravet den tidligere daglige leder fremsetter er på over 500 000 kroner, bekrefter hans advokat Roger Berglie.

– Kravet er vanlig ordinær lønn for 2013, med tillegg for feriepenger som Larvik HK mener at Bjørn-Gunnar Bruun Hansen har fraskrevet seg. Det har han ikke, forteller Berglie.

– Klubben har hatt en anstrengt likviditet, og Bruun Hansen har selv prioritert å ordne lønn til spillere og andre ansatte, og har dermed stilt seg selv bakerst i rekka.

Bruun Hansen gir uttrykk for, via sin advokat, at dette er svært vanskelig sak for han rent følelsesmessig, og han håpet å unngå en rettsrunde.

– Samtidig opplever han det så urimelig at klubben påstår at han har fraskrevet seg et lønnskrav han har til gode. Så urimelig at han ønsker at domstolene skal få avgjøre saken. Han håper at han får forståelse for at han skal motta ordinær lønn under ansettelsesforholdet, forteller advokat Berglie.

– Alt som skulle utbetales er utbetalt

Styreleder i Larvik håndballklubb, Harald Gaupen, synes saken er trist og lei.

Harald Gaupen

Styreleder i LHK Harald Gaupen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Alt som skulle utbetales, er utbetalt, sier Gaupen til NRK.

Samtidig aksepterer han at dette er en sak som trolig må løses i retten.

21. oktober skal det være et planleggingsmøte i retten, i et forsøk på å unngå rettssak.