Tente på fiktiv politistasjon

Politiet tror noen har helt ut bensin for så å tenne på i området til Politihøgskolen i Stavern.

Tydelige brannskader etter brann hos Politihøgskolen i Stavern

Døren til kulissene av politistasjonen har tydelige brannskader.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Vanligvis brukes Øvingsgata ved Politihøgskolen i Stavern av politistudenter som trener på å fakke skurker. Men nå har det etter alt å dømme skjedd et ekte lovbrudd i gata.

Onsdag morgen stod kulissene som forestiller en politistasjon og en dagligvarebutikk i fyr. Brannvesenet fikk raskt slukket brannen, som politiet mener er påsatt.

Bensinlukt langs gata

– En brannhund har gått over området. Hunden markerte på et område på rundt 50-60 meter langs gata. Da vi kom til stedet luktet det bensin der, sier krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

Politiet mener det flere steder langs gata er helt ut bensin og tent på.

– Foreløpig har vi ingen mistenkte, men vi har opplysninger vi jobber videre med. Vi har gjort avhør av vitner, sier Vittersø.

Brannskader etter brann i øvingskulisser hos Politihøgskolen i Stavern

Kulissene i Øvingsgata på området til Politihøgskolen i Stavern brukes til å trene på håndtering av kriminelle situasjoner.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Alvorlig

Det er andre gang det brenner på området til Justissektorens kurs- og øvingssenter i Stavern, men politiet har ikke mistanke om at den forrige brannen var påsatt.

Krimsjefen sier de ikke vet årsaken til at noen ville tenne på kulissene av en politistasjon.

– Dette var ubebodde bygninger i en øvingsgate. Vi er litt usikre på hva vi skal tolke dette som, men en påsatt brann er uansett alvorlig.