Hopp til innhold

Teleros på ville veier

Teleros, en av kunstkuene i CowParade Telemark, er stjålet fra plassen sin i Åmot.

Teleros
Foto: Lars-Christian Nerbø, CowParade Telemark

Den stjålne kua er dekorert av Solveig Muren Sandren fra Vrådal og Ruth Kvålo Dalen fra Øyfjell, og lyder navnet Teleros.

Teleros
Foto: Lars-Kristian Nerbø, CowParade

 

Da den ble stjålet stod kua utstilt i Åmot. Den er skrudd av sokkelen og fjernet fra plassen sin.

Prosjektleder for CowParade Telemark, Nicolai Riise, forteller at kua på avstand ser ut som en telemarksku, men har motiv fra Kviteseid på seg.

- Det er en spesiell ku for oss. Solveig Muren Sanden er Norges eldste tegneserietegner,  og hun har laget designet på denne kua. Kua er fantastisk fin. Den har motiv fra Kviteseid på seg, blant annet fra skisportens vugge, og trollet på Brakanfjellet.

- Snill og uskyldig

Riise er engstelig for hvordan Teleros har det, og håper det er noen snille mennesker som har tatt henne.

- Dette er spesielle kuer, og de trenger spesiell behandling. Man må være forsiktig slik at ikke kunstverket blir ødelagt. Og de må transporteres forsiktig, for de er lett at malingen blir skrapet av om man er litt uforsiktig, forteller Riise.

- Det er jo en veldig snill og uskyldig ku, denne Teleros. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor noen har fjernet denne kua, sier Riise som har vanskeligheter for å tro at Teleros har tatt seg en tur på egenhånd.

- Hun trenger hjelp til å bli skrudd av sokkelen, forklarer han. Sokkelen Teleros stod på veier over 200 kg.

Ber om tips

Teleros veier 50 kg og er 2,2 meter lang og 1,4 meter høy. Teleros ble stjålet natt til mandag, og Riise tror det har vært flere personer som har vært sammen om å ta Teleros på grunn av størrelsen.

Idag blir Teleros meldt stjålet til lensmannen i Vinje, og Riise presiserer at det er et kunstverk som er blitt stjålet, og han ser svært alvorlig på saken.

Han tror det er mange som vil ha CowParade-kuene. Men en så stor ku som Teleros sier han er vanskelig å gjemme vekk, og Riise håper kua snart kommer hjem igjen.

- Jeg håper folk holder øynene åpne, og kan ringe til meg og si fra hvor kua om de ser den, slik at vi kan få den på plass igjen.

Teleros
Foto: Lars-Kristian Nerbø, CowParade