Hopp til innhold

Salg av kunnskap

Industrien er historie på Klosterøya i Skien etter at Union ble lagt ned. Nå vil byen satse på salg av kunnskap.

Heidi Grande Røys og Jan Terje Olsen
Foto: Guro Kjeldsen / NRK

Målet til Fylkesmannen og Skien kommune er å få bedrifter til å skape nytt næringsliv der papir-industrien tidligere i år gikk dukken.

Det er derfor fornyings-- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i dag var på Klosterøya i Skien.

Frister næringslivet

 

Klosterøya-skilt
Foto: Guro Kjeldsen / NRK

Fungerende Fylkesmann Arne Malme ønsket i dag fornyingsministeren velkommen til Klosterøya. Spørsmålet han og flere nå stiller seg, er om Skien kommune og Norske Skog klarer å lokke næringslivet vil etablere seg på Klosterøya i Skien.

Fornyings-- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys tror på kunnskap som salgsvare. Hun tror Klosterøya kan bli et sentrum for informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

- Dette er nye næringer, og det er masse ungdom som har tatt utdanning eller som kunne tenke seg å ta utdanning i forhold til denne typen jobber. Så oppfordringen bør være: ta utdanning og kom hjem og jobb. Dette tror jeg blir spennende for hele Telemark, sier Grande Røys.

Samarbeid skaper resultater

Grande Røys sier at det må samarbeid til for å lykkes. Regjeringen har satt av 25 millioner kroner til det arbeidet som skal gjøres i Skien.

Daglig leder for Vekst i Grenland Ståle Tveit er glad for at fornyingsministeren har kommet til Skien.

- Jeg synes det er veldig positivt. Jeg tror fornyingsministeren har skjønt at det skjer ting i Grenland. Vi mener at den oppegående industrien vi har, faktisk har sin plass i kombinasjon med nyere og spennende kunnskapsbedrifter, sier han.

Tro på nytt liv

Magnus Straume er den tidligere lederen av bedriftsutvalget ved Union. Han står bakerst i salen. Men også han har tro på nytt liv på det stedet hvor Union måtte gi tapt.

- Alt ligger tilrette for at det skal lykkes med dette, sier han.

- Tror du bedrifter vil etablere seg her?

- Ja definitivt. Det legges tilrette for det, det spyttes inn penger fra Norske Skog, og alt ligger tilrette for at dette skal lykkes, sier en optimistisk Straume.