Saken om Midelfart-hytta henlagt

Politiet har henlagt saken mot entreprenøren som sprengte et svaberg på eiendommen til næringslivstopp Hermine Midelfart på Tjøme.

Gryteskjær

SPRENGING: Massene som ble sprengt bort, er lagt på plass igjen av en annen entreprenør.

Foto: Annette Grasmo Bergman / NRK

– Saken er henlagt etter bevisets stilling fordi politiet og påtalemyndigheten ikke har kunnet bevise den nødvendige grad av skyld, forteller politiadvokat Øyvind Waale Hellenes i Sør-Øst politidistrikt.

I juli i fjor sprengte entreprenøren Bygga Mitt Hem AS bort deler av et svaberg på Hermine Midelfarts private holme Gryteskjær. Sprengingen ble gjort der den gamle hytta sto fordi det skulle bygges en ny hytte på samme grunnmur.

Massene ble lagt på plass igjen etter pålegg fra Tjøme kommune.

Les også: Må rydde opp på Gryteskjær innen fire uker

Les også: Politiet etterforsker Midelfart

Ulovlig inngrep

Tjøme kommune mente det ble gjort et ulovlig inngrep i strandsonen og anmeldte saken til politiet. Nå som saken er henlagt, er det opp til Tjøme kommune om de ønsker å ilegge noe gebyr.

– Den avgjørelsen er ikke tatt ennå. Saken skal framlegges for politikerne 12. oktober. Da får vi en indikasjon på hva de tenker om saken, sier byggesaksbehandler Hans Petter Abrahamsen i Tjøme kommune.

Alvorlig i strandsonen

Næringslivstopp Hermine Midelfart hadde satt bort prosjektet til andre, derfor har politiet i første rekke etterforsket entreprenøren. Hermine Midelfart har derfor ikke vært inne til avhør.

Politiadvokat Øystein Waale Hellenes presiserer at de har gått grundig til verks i denne saken.

– Vi tar denne typen miljøkriminalitet svært alvorlig, særlig i strandsonen. Vi har brukt betydelige ressurser på å etterforske, men bevisene og dokumentasjonen som foreligger, er ikke funnet tilstrekkelige til å ilegge en straffereaksjon, avslutter Waale Hellenes.