NRK Meny
Normal

Må rydde opp innen fire uker

Steinmassene som er ulovlig sprengt bort på Hermine Midelfarts eiendom, må være fylt tilbake igjen innen 15. september.

Stein som er sprengt ut på Gryteskjær

Store steinmasser er ulovlig sprengt bort på Gryteskjær på Tjøme.

Foto: Ketil Kern / NRK

​Tjøme kommune har politianmeldt arbeidet som er gjort på Hermine Midelfarts eiendom på øya Gryteskjær. Deler av et svaberg er sprengt bort i forbindelse med riving av ei gammel hytte og bygging av ei ny.

Kommunen ser alvorlig på inngrepet, og har i tillegg til politianmeldelse gitt entreprenøren som utførte arbeidet pålegg om å fylle tilbake steinmassene som er sprengt bort.

– Ikke synlig

Harald Svendsen

Byggesaksleder Harald Svendsen sier steinmassene må fylles tilbake.

Foto: Aina Indreiten / NRK

– Det må fylles tilbake slik at tiltaket er i tråd med byggetillatelsen, sier byggesaksleder i Tjøme kommune, Harald Svendsen.

Tidligere har det vært skrevet i medier at selve svaberget må bygges på nytt i tilnærmet opprinnelig stand. Dette stemmer ikke, sier Svendsen.

– Det er ikke et synlig svaberg som er sprengt bort. Det er sprengt under hytta som er revet, og den nye hytta skal stå på samme sted.

Ifølge Svendsen har entreprenøren sagt at de vil følge påleggene kommunen gir. Byggeleder for den nye hytta, Henry Mortensen, vil ikke uttale seg i saken, men henviser til Hermine Midelfart.

Midelfart skriver følgende i en e-post til NRK: «Vi har en dialog med Tjøme kommune, utover det har vi ingen kommentarer.»

– Kan gi fengselsstraff

Økokrim har tidligere uttalt at inngrep i strandsonen kan ende med fengselsstraff. Politiet har mottatt anmeldelsen fra Tjøme kommune, men de har foreløpig ikke kommet langt i etterforskningen av saken.

– Vi venter på en fullgod anmeldelse fra kommunen, sier jourhavende jurist i Vestfold politidistrikt, Cecilie Svorstøl.

Byggesaksleder Harald Svendsen sier kommunen nå har ettersendt opplysninger til politiet, og at de da regner med at politiet har fått tilsendt det de trenger.