Nyt varmen nå – den varer ikke evig

Mens uværet raser i nord kan vi nyte sol og rekordtemperaturer sør i landet. Mot helgen blir det kaldere, så det gjelder å nyte varmen mens den er her.

Sola

VARMT: Vi kan se fram mot noen fine dager, men mot helga blir det lavere temperaturer.

Foto: Idar Hole Krogstad / NRK

I går hadde vi en nydelig dag med rekordhøye temperaturer i Telemark. På de luneste stedene i fylket var temperaturen oppe i nesten 22 grader.

Rekordvarmt

På Notodden ble det målt hele 21,1 grader, noe som bare er 0,4 grader lavere enn rekordmålingen på 21,5 grader fra 27. mars 2012. Gjerpen hadde desidert høyeste temperatur med hele 21,8 grader.

Meteorolog Terje Alsvik Walløe kan melde om fine temperaturer også i dag. Selv om det ikke blir like varmt som i går, blir det absolutt varmt for årstiden.

Kaldere utover uka

– Utover dagen vil sola varme fra lettskyet himmel og da kan vi vente oss opp i 15-18 grader i ettermiddagstimene, sier han.

På kysten, hvor det blåser litt inn fra havet, vil temperaturen ligge litt lavere, men det blir en mild og fin dag både på fjellet og i lavlandet.

– Vi får absolutt en fin værtype et par dager til, men utover uka vil det bli litt kjøligere dag for dag, melder statsmeteorologen.