Ny kamp for gass i Grenland?

FrP ber folk i Grenland mobilisere til ny kamp for gassrøret.Frykter gassrøret blir utredet ihjel.

Fremskrittspartiet prøver nå å mobilisere folk i Grenland til ny kamp for gassrøret. Stortingsrepresentant Kåre Fostervoll fra Porsgrunn hevder at regjeringspartiene ikke greier å ta en snarlig avgjørelse om byggestart. Han frykter at gassrøret bare blir utredet ihjel. Og sier at allerede nå er gassflammen i ferd med å slukne.

Krever innfridde valgløfter

- Vi kan ikke vente lenger, vi må snart få en avgjørelse, ellers er jeg redd næringslivet flagger ut.

Gassco's rapport om finansiering av en rørledning til Grenland kommer i oktober. Kåre Fostervoll mener at rapporten må følges opp med en snarlig politisk avgjørelse om byggestart.

- Vi må kreve at politikerne stilles til ansvar for det de lovte under valgkampen. alle har lovet at det skal komme gassrør til Grenland, men jeg ser ingen signaler om at det kommer til å gjøre det, sier som mener folk må komme seg ut i gatene med fakler igjen.

Møter næringslivet

Fostervoll skal, sammen med FrPs energipolitiske talsmann, møte representanter for Grenlandsindustrien i neste uke. Hensikten med møtet er å avklare om næringslivet fortsatt vil være medspiller for gassrør.

- Vi kommer til å stille krav til dem, at de må komme på banen og hvis de ikke er med, så blir det ikke noe gassrør. Hvis vi ikke får klare svar, vil vi sørge for et politisk press inn mot næringslivet i Telemark, sånn at de abslutt kommer på banen, hvis ikke kan de skylde seg selv, sier Fostervoll.

- Flammen lever

Stortingsrepresentant for Telemark Arbeiderparti, Terje Lien Aasland, som også sitter i energikomiteen, reagerer sterkt på FrP-møtet med industrien. Han mener det beviser at Frp ikke har hatt kontakt med industrien på lang tid.

- Derimot har jeg ukentlig kontakt med industrien. Jeg kjenner godt det presset fra industrien for å få gassrør til Grenland. Den flammen er ikke død, den er høyst levende, sier Aasland.

Aasland tilbakeviser kritikken fra Kåre Fostervoll og hevder at regjeringspartiene ikke er i ferd med å gjøre gassrøret til en tunnelstrid som bare skyves og skyves fram i tid.

- Det har Fostervold ingen belegg for å si. Vi utreder det med sikte på å ta en beslutning når rapporten kommer i Oktober.

Han tror det kommer en forpliktende avtale om gassrør til Grenland innen jul.