Hopp til innhold

Må i fengsel etter å ha filmet Baneheia-dømt

42 år gammel mann er dømt til fengsel i sju måneder for blant annet å ha krenket privatlivets fred for Jan Helge Andersen.

Tinghuset i Tønsberg
Foto: Hans Christian Eide / NRK

Tiltalelista mot Nøtterøy-mannen er lang, og et av punktene på er en episode fra mars i år, da mannen gjenkjente Jan Helge Andersen i Tønsberg sentrum. Han filmet Andersen og kalte ham «pedo» og «Baneheiajævel» og ba ham flytte fra byen. Han la ut den 49 sekunder lange filmen på Facebook-siden sin kort tid etter.

Ifølge retten er Andersens rett til privatliv krenket.

Den nå dømte 42-åringen sa til Tønsbergs Blad i mars at det var tredje gang han så Andersen i byen og at han følte sterk avsky hver gang.

– Jeg vil at folk ikke skal glemme hva han har gjort og se ansiktet hans, sa 42-åringen til avisa den gangen.

Videoen 42-åringen publiserte i mars, ble fjernet etter kort tid, på oppfordring fra Vestfold friomsorgskontor. Det var også friomsorgen som anmeldte forholdet.

Mye narkotika

Dommen omfatter også flere narkotikaforbrytelser. Flere ganger har politiet funnet narkotika hjemme hos mannen og han er dømt for både besittelse og bruk av ulovlige narkotiske stoffer.

I februar 2015 ble han tatt med til legevakten av fire politibetjenter, det skulle tas blodprøver i forbindelse med mistanke om rusmiddelbruk. Da truet han de fire politibetjentene, og sa han skulle gjøre alt for å skade alle politimennene som var til stede, dersom han ble tatt med tilbake til politiarresten. Disse truslene er han også dømt for.

Han er i tillegg dømt for en rekke brudd på vegtrafikkloven, der retten finner det bevist at mannen gjentatte ganger har kjørt i ruset tilstand.

42-åringen er også dømt for flere innbrudd

Mannen er domfelt 12 ganger tidligere. Nå er han dømt til sju måneder i fengsel, der nitti dager av dommen er betinget. 73 dager i varetekt trekkes fra dommen.

Mannens advokat, Monica Behn Jacobsen, sier han ikke har sett dommen ennå, og han ikke har tatt stilling til om han vil anke.