Hopp til innhold

– Gleder meg til NM-finalen

Da hun var 18 år ble hun kåret til verdens beste håndballkeeper. Nå er hun 35 og fortsatt regnet som verdens beste kvinnelige målvakt. Nå gleder Cecilie Leganger seg til å spille NM-finale i Oslo Spektrum.

Nora Mørk og Cecilie Leganger

Cecilie Legnager gleder seg stort til ettermiddagens NM-finale i håndball for kvinner. Her sammen med kollega i Larvik, Nora Mørk.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Sist jeg spilte cupfinale var med Bækkelaget i 2002, og det begynner å bli noen år siden. Det blir veldig gøy å komme tilbake til Oslo Spektrum og oppleve den stemningen som er der. Det er noe jeg ser frem til og som jeg gleder meg veldig til, sier Leganger til NRK.no.

Det stjernespekkede Larvik-laget møter Kristiansand Vipers, tidligere kjent som Våg, i NM-finalen i håndball for kvinner i ettermiddag.

Leganger sier hun føler seg hjemme i Larvik-drakten, selv om hun pendler fra Bergen, hvor hun er inne i en avsluttende fase av medisinstudiene.

– Jeg trives veldig godt, selv om det har vært mye pendling. Det har vært mye fly frem og tilbake, og det har vært litt pes, innrømmer 35-åringen.

Mer i Larvik fremover

Nå ser Cecilie Leganger fremover mot et nytt år. Hun sier det skal bli godt å være mer stasjonær enn hun har vært tidligere.

– Planen var at jeg skulle gjøre meg ferdig med det praktiske arbeidet i Bergen før jul, og der er jeg i rute. Det vil ikke bli så mye pendling nå etter jul. Jeg kommer til å være mye mer i Larvik, sier hun.

Det er rundt halvannen måned siden Cecilie Leganger spilte håndballkamp sist, men det bekymrer ikke verdens beste håndballkeeper.

– Jeg har trent godt selv om jeg ikke har trent så mye håndball. Jeg vet av erfaring at det kommer fort på plass igjen etter noen treninger.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Cecilie Leganger

Cecilie Leganger jakter på Champions League-tittelen sammen med kollegene i Larvik.

Foto: ROBERT ATANASOVSKI / AFP

Enorm vinnerkultur

– Noen av spillerne på Larvik har hele 10 NM-gull fra tidligere. Tror du Larvik har lyst til å vinne nok en finale?

Ja, det er jeg sikker på at vi vil. Det er en utrolig vinnerkultur på dette laget. Jeg tror aldri disse jentene blir mette på å vinne. Det kommer til å bli maksimal innsats i den finalen, lover Leganger.

Leganger understreker derimot at resultatet ikke er gitt til tross for at Larvik har hele ni EM-vinnere på laget.

– Selv om Larvik er skyhøye favoritter, har jeg alltid sagt at et lag som kriger i forsvar har alltid en mulighet til å vinne håndballkamper. Det er ikke noe automatikk i at vi skal hente gullmedaljene etter litt innsats, sier hun.

En sesong av gangen

Leganger vil ikke røpe hvor lenge hun ønsker å fortsette med håndballkarrieren.

– Jeg har sagt at jeg tar en sesong av gangen. Jeg kom tilbake til Larvik for at vi skulle vinne Champions Leauge. Det er det aldri noe norsk lag som har gjort før, og for meg ville det vært en drøm. Hvis jeg kan være med å bidra til at det skjer, hadde det vært kjempegøy, sier Leganger.

Ettermiddagens NM-finale i håndball for kvinner starter klokken 16.45 i Oslo Spektrum.