Hopp til innhold

Lastebilsjåfør dømt til ni måneders fengsel

Retten mener mannen var uaktsom.

Brattåsveien ulykke

En 11 år gammel jente døde da hun ble påkjørt av en lastebil i Brattåsveien på Nøtterøy 15. september i fjor. Nå er lastebilsjåføren dømt til ni måneders ubetinget fengsel.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

En 39 år gammel mann er dømt til ni måneders ubetinget fengsel for å ha rygget over en 11 år gammel jente på Nøtterøy i september i fjor. Jenta døde av skadene hun fikk.

Selv om sjåføren hadde 350 meter fri sikt, oppdaget han ikke 11-åringen som kom syklende, skriver Aftenposten.

Uaktsom

Lastebilen skulle tippe et lass jord på innsiden av gang- og sykkelstien ved Brattås skole da ulykken skjedde.

Tønsberg tingrett fastslår i dommen at til tross for at lastebilen var helt ny og hadde både ryggekamera og ferdskriver, oppdaget ikke sjåføren jenta.

– Problemet i saken er at sjåføren i praksis ikke har benyttet ryggekameraet, og han har dermed ikke forvisset seg om at det ikke kunne oppstå fare eller skade, slik han gjennom kameraet hadde mulighet til, skriver sorenskriver Dag Carlstedt i dommen.

Retten mener 39-åringen var uaktsom helt fra han svingte inn på gang- og sykkelstien til ulykken skjedde etter at han hadde kjørt 53 meter, og deretter rygget fem meter.

Lastebilsjåføren sa selv i retten at han fulgte med i speilene og ryggekameraet da han rygget, men at han hadde kikket feil plass til feil tid.

Mannens forsvarer, advokat Christian Arnkværn i Norges Lastebileier Forbund, sier til NRK at hans klient synes straffeutmålingen er noe streng.

– Han vil ta den tiden han har til å tenke på om han eventuelt skal anke akkurat den biten, sier Arnkværn videre.