Hopp til innhold

Kronene ruller inn til LHK

Jørgen Smith Larsen vil redde LHK. For to dager siden satte han i gang kronerulling for klubben i sitt hjerte, og responsen har vært overveldende.

Facebookstatusen til Jørgen Smith Larsen

Det har gått to dager siden Jørgen Smith Larsen la ut denne statusen på sin egen FB-side. Og responsen har ikke latt vente på seg.

Foto: Faksimile FB

Torsdag 29. januar var forsiden på Østlandsposten viet byens håndballklubb og dens økonomiske problemer. Og Jørgen Smith Larsen reagerte spontant.

– Da jeg leste om den grusomme situasjonen LHK har kommet i, kom ideen ganske raskt. Jeg skrev statusen på FB-siden min og resten av kvelden ble jeg sittende og svare på spørsmål. Jeg skulle egentlig vært på et møte den kvelden, men istedet ble jeg sittende på Facebook til rundt 2300. Responsen har vært overveldende, sier Larviks-mannen som tidligere har vært leder i LHK.

Lørdag ettermiddag var statusen delt nesten 100 ganger.

Akutt førstehjelp

Jørgen Smith Larsen.

Jørgen Smith Larsen håper et spleiselag kan være med å redde LHK.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

Han vet ikke hvor mye penger som er kommet inn som resultat av kronerullingen, men han har fått flere titalls meldinger om kontonummer, og i tillegg spørsmål, som om hva som skjer dersom man ikke får inn nok penger, og klubben går konkurs.

– Skulle det skje, så blir alle pengene tilbakebetalt. Advokat Søren Hellenes i Larvik disponerer kontoen, og han holder styr på hvem som har gitt hva. Det blir ikke betalt ut en krone til LHK før målet om fem millioner er nådd. Og når vi det ikke, blir alle pengene betalt tilbake, sier han.

Han håper kronerullingen, samt en lignende aksjon i næringslivet i Larvik kan være med på å redde klubben han brenner for.

Jørgen Smith Larsen har en fortid som leder i LHK og har ikke lyst til å kommentere hva han tenker om økonomistyringen i LHK.

- Nå må vi først prøve å redde klubben. Dette er akutt førstehjelp, så får vi finne ut hva sykdommen var etterpå.

Han har fått signaler om at det allerede er kommet inn flere hundre tusen kroner.