Hopp til innhold

Klarer du å løfte «klypesteinen»?

Hvis du er sterk i klypa oppfordrer NRK Østafjells deg til å møte opp på Dyrskuplassen i Seljord fredag.

Vi utfordrer alle sterke menn og kvinner. Hvem klarer å løfte «klypesteinen» med ei hand?

NRK vil prøve å finne en arvtaker til «Sterke Nils», derfor arrangerer vi en konkurranse for å se om noen klarer å løfte «klypesteinen» på 75 kilo bare i klypa.

Nils Olavson Langedal levde på 1700-tallet i Seljord, kjent som kjempekaren som var flaska opp på hestemjølk. Steinen han skal ha løfta bare i klypa er til vanlig plassert ved Sterke-Nilstunet på Dyrskuplassen.

Les også: Møt kalvene Jens og Jonas

Dyrskun i Seljord

Det er klart for den historiske Dyrsku`n i Seljord

Foto: NRK

To forsøk

Det er fritt fram for alle sterke kvinner og menn til å melde seg på i konkurransen.

Det gjør du ved å møte opp på Dyrskueplassen ved NRK-scenen mellom klokka 14.00 og 16.00 førstkommende fredag.

Du får to forsøk på å løfte steinen og den som holder steinen lengst oppe går til finalen. Den arrangeres direkte i NRK Østafjells klokka 18.40 samme kveld.

Melke for hand

Etter det NRK kjenner til er det bare «Sterke Nils» som hittil har klart å løfte steinen, som ikke må forveksles med steinen som ligger ved Seljord kirke.

Men vi bringer mye mer i denne sendinga fra Dyrsku`n. Hvem klarer å melke mest melk, for eksempel? Og her er det ikke lov å bruke melkemaskiner. Det skal gjøres for hånd.

Skuespilleren og komikeren Leif Arild Sanden fra Treungen gjorde stor lykke som telebonde i forestillingen ved Rjukanfossen på seinsommeren i år. Denne gangen slippes han løs i fjernsynet direkte fra Dyrskuplassen.