Hopp til innhold

Feiret med gullhatter, sjampanje og terningkast 6

Se video fra feiringen her.

Politikerne var på valgvake i Tønsberg, og jubelen stod i taket etter hvert som stemmene tikket inn.

– Jeg har det helt fantastisk, sier Kårstein Eidem Løvaas (H) til NRK på valgvake i Tønsberg.

Der stod jubelen i taket da den første valgprognosen ble presentert klokken 21.00 mandag kveld. Og tallene utover natta har ikke lagt noen demper på stemningen. Når 94,9 prosent av stemmene er talt opp, har Høyre over 30 prosent av stemmene i Vestfold.

– Vi satte oss noen ganske rå mål før valgkampen – vi skulle få tre på Stortinget, vi skulle bli største parti og vi skulle gå frem sammenliknet med stortingsvalget 2013. Nå, når over 90 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut som at vi har klart alle tre målene. Det er fantastisk følelse, sier Løvaas.

– Det er storeslem, og utrolig gøy å være med på. Det er historisk. Vi må over 30 år tilbake for å se et liknende resultat i Vestfold. Det var 1985 under Willoch.

Kårstein Eidem Løvaas intervjues av NRK på valgvaken i Tønsberg.

SAMFERDSEL: – Vi skal videreføre jobben med samferdsel, sier Kårstein Eidem Løvaas til NRK.

Foto: NRK

Vil gjøre Vestfold synlig i hovedstaden

Han forteller videre at de allerede har hatt et kort møte om veien videre.

– Det er veldig viktig å dyrke Vestfold-benken, at vi gjør Vestfold synlige i Oslo og at Vestfold får sin fortjente plass i budsjetter.

– Det vært en utbredt holdning i mange år at det går så greit i Vestfold, men vi er nødt til å få frem at vi også skal ha vår rettmessig andel av den utviklingen Norge går gjennom, sier Løvaas bestemt.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark