Hopp til innhold

IT-leder: – Indisk selskap gir bra konkurranse

Norske IT-bedrifter ser ikke på det indiske IT-selskapet Tech Mahindra som en trussel. De håper en eventuell etablering i Telemark kan skape større IT-miljø.

Stian Rustad

POSITIV: Administrerende direktør i IT-firmaet 24sevenoffice tror ikke det bare er negativt dersom det indiske IT-selskapet Tech Mahindra etablerer seg i Telemark.

Foto: Privat

Onsdag skrev NRK Telemark at leder for NITOs IKT-utvalg, Harald Stavn, frykter Norge blir tømt for IKT-arbeidsplasser dersom det indiske IT-selskapet Tech Mahindra utvider i Norge.

Selskapet vurderer å etablere et servicekontor i Telemark med 100–150 arbeidsplasser.

– For oss er det en utfordring på kort sikt ved at de vil selvfølgelig vil ta de gode hodene, eller i hvert fall øke konkurransen om de gode hodene. Vi er ute etter utviklere i disse dager, og det er ikke veldig lett å få ta i gode IT-folk, sier Stian Rustad, administrerende direktør i 24sevenoffice.

Kan skape muligheter

Rustad mener at en aktør som indiske Tech Mahindra vil skape utfordringer på kort sikt. Likevel ser han at det også kan skape muligheter.

– På lengre sikt vil det også tiltrekke it-mennesker til området som gjør at vi også kanskje får større tilgang til mennesker som ikke ønsker å jobbe i et konsulentselskap, og heller jobbe med produktutvikling, som vi driver med, sier han.

– Ser dere på selskapet som en trussel?

– Nei, vi gjør ikke det, men det er klart vi konkurrerer om de gode IT-hodene. Sånn sett er det på en måte en trussel, men også en mulighet, sier Rustad.

Etter at PR-byrået First House opprettet kontakt mellom det indiske IT-selskapet Tech Mahindra og Telemark fylkeskommune ønsket ledelsen i fylkeskommunen inderne velkommen og var optimistiske med tanke på nye arbeidsplasser til fylket.

Varslet nedbemanning

Etter at DNB sa opp en avtale med IT-selskapet Evry til fordel for avtaler med to indiske selskaper om drifting av it-tjenester, varslet selskapet nedbemanning på over 500 årsverk, skrev Dagens Næringsliv i august i fjor.

Pressekontakt i IT-selskapet EVRY, Geir Remman, sier at de ikke kjenner til Tech Mahindra og opplever at de jobber med andre tjenester enn de selv gjør, og vil derfor ikke kommentere planene i Grenland.

Indiske Tech Mahindra er kjent for outsourcing, noe som er en nødvendighet, sier Stian Rustad i 24sevenoffice.

– Vi tror det er en nødvendighet for få tilgang til nok folk, og få et kostnadsnivå som er fornuftig både for oss som trenger IT-hodene direkte, men jeg tror også det vil presse prisene ned. Priser som kan være ganske høye når det gjelder IT for resten av bedriftene som vil spare penger, fortsetter Rustad.

– Som igjen er positivt for samfunnet, avslutter han.