Hopp til innhold

Igor Dunderovic med fettere

De forteller historier med musikken sin. Om møtet med Norge, om bryllup og tradisjoner. De gjør det med en blanding av norsk folkemusikk og Balkanpop. Og de gjør det veldig bra.

Igor Dunderovic med fettere
Foto: Thomas Nikolai Blekeli

Igor Dunderovic

De er ikke direkte fettere. Det vil si, noen av dem er i familie, men alle har en felles interesse for musikk. Noen som glade amatører og andre som høyt utdannede musikere. Trekkspiller Almir og fiolinist Daniel er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo. Bassist Saso og gitarist Mili er ekte fettere og begge er utdannet som dataingeniører. Elvis er Igors mors fetter og sammen har de bl.a.sunget i Norske talenter.

Igor Dunderovic

kommer fra Bosnia og har bodd i Norge i 20 år. To år på sunnmøre, ett år i Oslo, tre år i nittedal, 10 år i Trondheim, to år i Siljan og to år i Skien. Hans svigerfar har nettopp startet opp med hjorteopptrett i Siljan. Igor har bakgrunn som klassisk gitarist, han har sunget i ten-sing kor på Sunnmøre samt Trondheim studentersangforening.

Brudgommens vise

Idèen om å blande norsk sangtradisjon med tradisjonelle Bakanske rytmer har resultert i prosjektet "Igor Dunderovic med fettere" Brudgommens vise handler om en mann som stikker av fra sitt eget bryllup fordi han føler seg for ung til å gifte seg.

Brudgommen vise

Lille fetter Edhi Yerkov

Igor forteller at mange innvandrerbarn som ikke går i barnehage aldri får noe forhold til norske tradisjonelle barnesanger som Mikke Rev og Lille Petter edderkopp. Så hvis Petter edderkopps fetter Edhi Yerkov kan gjøre at innvandrerbarn får et forhold til sangen, er Igor fornøyd.

Lille fetter Edhi Yerkov

Gikk meg over sjø og land

Gutta i bandet nikker når Igor forteller at de bruker sin humørfylte og selvironiske musikk som en slags forsvarmekanisme mot annerledeshet. Han forteller videre at man som innvandrer i Norge føler seg utilpass ganske lenge. Men på et tidspunkt må man enten velge å føle seg hjemme eller godta at man er annerledes. Disse gutta har akseptert sin rolle som annerledes og bruker det på en humoristisk måte i musikken. Og det er de stolte av.

Gikk meg over sjø og land

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark