Hopp til innhold

Husløse etter brann har fått nye boliger

De fleste som ble rammet av dødsbrannen i Horten 16. desember har fått ny og permanent bolig, men det er fortsatt ikke kjent hva som startet brannen.

RUINER

Åtte personer mistet hjemmet sitt etter brannen i Horten 16. desember.

Foto: VIB

– Det er ikke sikkert at vi finner årsaken til brannen i Ynglingeveien på Borre, sier krimsjef Jan Frode Johannessen i Horten.

Han regner med at en endelig konklusjon blir klar om få dager.

I brannen i rekkehuset 16. desember omkom en person og syv personer ble husløse. Ti leiligheter ble totalskadet. Rekkehuset eies av Horten kommunale boligstiftelse, og daglig leder Harald Røed sier de fleste har fått nye permanente boliger.

Takket først nei

– Fem stykker har fått permanent ny bolig og de andre bor midlertidig i et hybelbygg. Vi regner med at alle vil få bolig ganske fort på nyåret, sier Røed.

Røed forteller at det har vært ulike årsaker til at de pårørende takket nei til bolig før jul. Han sier noen av de berørte synes det var bedre å bo sammen med andre i hybelbygg rett etter brannen.

Ny bygning på branntomta

Røed sier det er aktuelt å sette opp en ny bygning på branntomta i Ynglingeveien, men først etter dialog med Horten kommune og forsikringsselskapene.

– Hvilken fasong og hvilken størrelse det vil få vet vi ikke enda, sier Røed.

Fungerande avdelingsdirektør i direktoratet, Hans Kristian Madsen

Hans Kristian Madsen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Foto: Oddmund Risæter Haugen / NRK

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har bedt om full rapport både om brannen på Borre og brannen i et bo- og omsorgssenter på Kongsberg.

Flere pleietrengende

Fungerende avdelingsdirektør Hans Kristian Madsen sier at direktoratet er spesielt opptatt av brannsikkerhet for risikoutsatte grupper.

– Vi ser at vi stadig kommer til å få flere eldre og pleietrengende. Samtidig bor folk hjemme lenger og omsorgsboligbegrepet blir mer utvidet. Det betyr at brannsikkerhet blir en del av omsorgen, sier Madsen.

Full fyr i rekkehus i Horten