Høye inntekter skal sikre framtida

Odd tjente mye penger i løpet av den gode fjorårssesongen. Men pengene blir ikke stående på bok lenge. De skal brukes til å gjøre klubben bedre.

Semifinalekamp Odd - Sarpsborg

Odd spilte for fulle tribuner, flere ganger forrige sesong. Blant annet i semifinalen i cupen mot Sarpsborg.

Foto: Roald Marker

Mens andre fotballklubber sliter med økonomien, gikk Odd med 7,5 millioner i overskudd i fjor.

Det viser regnskapet som blir lagt fram på årsmøtet i kveld.

Sportslig suksess

Styreleder Trond Haukvik sier den enkle forklaringen på at inntektene ble mye høyere enn planlagt, er den sportslige suksessen. Odd fikk medalje i serien og kom til cupfinale. Dette førte også med seg stor interesse og engasjement blant publikum.

– Det er noe med at når du lykkes godt på banen, så smitter det også over på det økonomiske.

Haukvik sier resultatet er betydelig høyere enn det de hadde budsjettert med.

– Vi hadde jo budsjettert med et regnskap som skulle gå i balanse. Vi hadde jo ikke vært så dristig at vi planla at vi skulle ta medalje og komme til cupfinalen.

Skal tåle at det går dårlig

Nå skal klubben bruke pengene de har fått til å sikre framtida. Tidligere har Odd vært nødt til å bruke penger for spillere som er blitt solgt, til å dekke driften. Nå sier Haukvik at de har mulighet til å tenke langsiktig.

– Nå skal vi bruke pengene på å bygge klubben. Det kan gå på infrastruktur eller andre ting som er med på å gi klubben en mer robust økonomi.

– Er det et mål for en fotballklubb å tjene penger?

– Det er et mål for en fotballklubb å ha en solid økonomi som gjør at vi tåler også noen år som det butter imot. Det handler om å være fornuftig å til å stole på, sier Haukvik.