Hopp til innhold

Han er Vestfold nye fylkesordfører

Rune Hogsnes fra Høyre har fått rollen.

F. v.: Frode G. Hestnes (FrP), Kåre Pettersen (V), Hans Hilding Hønsvall (KrF) og Rune Hogsnes (H),

NY MANN I JOBBEN: Det er avgjort at Rune Hogsnes (til høyre) blir den nye fylkesordføreren i Vestfold. Mennene til venstre for Hogsnes er Frode Hestnes (Frp), Kåre Pettersen (V) og Hans Hilding Hønsvall (KrF).

Foto: Privat

Valglogo

Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre har blitt enige om at Rune Hogsnes skal bli den nye fylkesordføreren.

Det melder partiene i en pressemelding. Per-Eivind Johansen er altså ferdig i rollen, men partiet hans har fortsatt fylkesordføreren.

– Dette blir kjempespennende. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på rollen, det skjer mye spennende i Vestfold. Å være fylkesordfører innebærer et stort fagfelt, og jeg er sikker på at det blir mye jobb, men det liker jeg. Politikk handler også mye om teamwork, sier Hogsnes til NRK.no.

Kåre Pettersen fra Venstre blir fylkesvaraordfører. I forrige periode var det Kristelig Folkeparti som hadde fylkevarasordføreren – Hans Hilding Hønsvall.

– Alle har fått gjennomslag

Frp har fått fem mandater, Høyre tolv og KrF og Venstre har fått to hver. Dette gir posisjonen, altså de fire partiene, flertall i det nye fylkestinget.

Partiene har samarbeidet gjennom de to siste periodene, KrF har kun vært med i siste periode.

– Jeg er spesielt fornøyd med at vi som har sittet i posisjon fra før av klarte å lande en ny avtale. Det gjør at vi får fullført mye av arbeidet vi har begynt på, blant annet Vestfoldskolen 2020, som startet opp i fjor. Vi har levert før, blant annet på skole og kultur, og jeg håper vi fortsetter å levere gode resultater, sier Hogsnes.

Alle fire partier har fått gjennomslag for egen politikk, heter det i pressemeldinga. Hogsnes svarer nei på spørsmål om forhandlingene var vanskelige.

– Helt fra vi satte oss ned for å diskutere første gang etter valget har vi opplevd forhandlingene som veldig konstruktive. Men det er klart, forhandlinger handler alltid om å gi og ta.

Satser videre på vikingfylket

Frode G. Hestnes fra Frp blir hovedutvalgsleder for utdanning. Ellen Eriksen fra Frp blir hovedutvalgsleder for Kultur, idrett og folkehelse, og Hans Hilding Hønsvall blir hovedutvalgsleder for Samferdsel og areal.

De fire partiene har fortsatt ikke avgjort hvem som skal bli leder for det nye hovedutvalget Klima, energi og næring, men en fra Høyre skal få denne rollen.

-Dette hovedutvalget er en del av det fylkeskommunen ser på som det grønne skifte i Vestfold. Utvalget skal jobbe med å koble klima tett opp mot næring i fylket, sier Hogsnes.

Han lover at fylkeskommunen blant annet også kommer til å fortsette satsingen på Vestfold som vikingfylke.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Trafikkulykke ved Langangen i Porsgrunn

Trafikkulykke i Porsgrunn – fire kilometer lang kø

Gjerdet i Storebuktveien i Færder stenger for fri ferdsel.

Gjerdet i strandsonen er forsøkt fjernet i flere år: Hytteeier tapte i retten