Hopp til innhold

Bulldoser planerte rett ved brua som sviktet

Bulldoseren som ble sett i nærheten av E18-brua som delvis kollapset i Holmestrand mandag kveld, gjorde planeringsarbeid for Solum Golfbane.

Skjeggestad bru i Holmestrand.

Christoffer Bruserud i entreprenørfirmaet Oscar og Tormod Wike AS tviler på at deres arbeid har noe med ulykken å gjøre.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Det bekrefter Martin Hunstad, styremedlem i golfbanen som ligger rett ved brua.

– Elva har gravd ut masser fra området og vi har fylt på igjen, forteller Hunstad til NRK.

Om dette var en medvirkende årsak til jordraset som førte til at brubenet skled ut mandag ettermiddag, er usikkert.

– Opp til Vegvesenet å avgjøre

Det var entreprenør Oscar og Tormod Wike AS som gjorde arbeidene for Solum Golfbane. Christoffer Bruserud i entreprenørfirmaet tviler på at deres arbeid har noe med ulykken å gjøre.

– Det blir opp til Vegvesenet å avgjøre hvem som har skyld i dette, sier han.

Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele skal snakke med Statens vegvesen om trafikksituasjonen etter at Skjeggestad bru delvis kollapset mandag ettermiddag.

– Dette kunne gått mye verre, sier Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele.

Omkjøring er skiltet

Det var i 15.00-tiden mandag at brua i Holmestrand delvis kollapset. Den kan bli stengt i en lengre tid på grunn av skaden. Sørgående trafikk ledes via fylkesvei 35, mens nordgående trafikk går via fylkesvei 313.

Hvert døgn kjører om lag 10.000 biler på denne brua.

Ordfører Alf Johan Svele i Holmestrand skal i dag i møte med Statens vegvesen for å få avklart om E18 må være stengt i begge løp lenge. Han er bekymret for trafikken som kommer til å belaste Holmestrand sentrum etter brukollapsen.

  • Les flere trafikkmeldinger her

Politiet har holdt vakthold på stedet i natt. De har ikke registrert noen endringer siden i går. Fremdeles står det flere biler på Skjeggestadbrua. Bileierne ble evekuert i går, og politiet har først og fremst vært til stede ved Skjeggestadbrua for å sikre at ingen tar seg ut til de 11 kjøretøyene som fortsatt står på brua.

Brukollaps

Det var i 15.00-tiden mandag at brua delvis kollapset. Veien er stengt i begge retninger.

Foto: Stener Kalberg