Hopp til innhold

Gjennomgår video-opptak

Politiet i Tønsberg går gjennom videoopptak fra overvåkingskameraer i Tønsberg i jakten på 12 år gamle jenta som har vært savnet siden fredag kveld.

SE OGSÅ:

ALT OM:

Politiet avhører også personer som har chattet på Internett med den savnede tolvåringen. Jenta, som til daglig bor hos faren sin, gikk fra morens hjem i Tønsberg klokka 18.30 fredag kveld. Hun skulle bare handle på Rimi. Hun kom ikke tilbake, og ble meldt savnet ved midnatt fredag kveld.

Politiet vet foreløpig ikke om jenta har rømt frivillig, eller om hun har vært utsatt for en ulykke eller en kriminell handling.

- Vi må gå bredt ut og holde alle muligheter åpne. I øyeblikket er det ingen opplysninger som tilsier at hun har vært utsatt for noe kriminelt, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt.

Undersøker datautstyr

Mobiltelefonen lå igjen hos moren. Politiet har undersøkt både den og datautstyr for å se om hun kan ha avtalt å møte noen via Internett.

- Vi har opplysninger om at hun chattet med andre på internett. De personene skal avhøres, noen av dem er allerede avhørt, opplyser politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold.

I tillegg går politiet gjennom videoopptak fra

overvåkingskameraer forskjellige steder i Tønsberg. Blant annet undersøkes opptak fra jernbanestasjonen for å se om jenta kan ha reist sin vei med tog. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha opplysninger om henne.

Ber om tips

- Vi har fått en del tips, og det er vi takknemlig for, men vi vil gjerne ha flere. De tipsene vi har fått, må undersøkes før vi kan si om det er reelt innhold i dem. Foreløpig har vi ingen sikre observasjoner av den savnede, sier Sakrisvold.

Tolvåringen er 163 centimeter høy og har fyldig kroppsbygning. Hun har langt, mørkt hår og har en sølvring festet høyt oppe på høyre øre. Hvitstein hadde sannsynligvis på seg en rød collegejakke med grønt og turkis felt på brystet hvor det står skrevet Marwin og svarte dongeribukser da hun forsvant.