Hopp til innhold

Fylkesordføreren: – Vi må bli mer attraktive

SKIEN (NRK): Terje Riis-Johansen har ett klart mål for det nye året: å skape flere arbeidsplasser i Telemark.

Terje Riis-Johansen

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen sier at nedleggelsene av REC og SIC fortsatt preger Telemark.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Scanpix

– Det skjer mye bra her, men vi ser at vi henger etter sammenlignet med landet for øvrig. Derfor blir jobb nummer én i 2015 å bidra til at vi klarer å skape nye arbeidsplasser og forhåpentligvis bli mer attraktive for unge mennesker som lurer på hvor de skal flytte, sier fylkesordfører i Telemark, Terje Riis-Johansen.

– Hvordan skal du få til det?

– Vi jobber med å selge fylket utenfor Telemark for å framstå attraktive for større selskaper nasjonalt og internasjonalt. Det handler også mye om å sørge for at Telemark er lett tilgjengelig, og da snakker vi blant annet om å bedre veier og jernbane.

Nedleggelsene av REC og SIC for to år siden var et lite jordskjelv, og det sitter i fortsatt.

Terje Riis-Johansen, fylkesordfører

Les også: Debatt om bypakka

Les også: – Gårder vil bli brukt som hytter

Minimal befolkningsvekst

Før jul kom det en statistikk som viser at Telemark er blant fylkene med svakest vekst. Fylkesordføreren begrunner det blant annet med effekten av de store omstillingene fylket har vært rammet av.

– Nedleggelsene av REC og SIC for to år siden var et lite jordskjelv, og det sitter i fortsatt. Når flere tusen arbeidsplasser forsvinner i et fylke, gjør det at det er mindre å velge i for dem som ønsker å flytte hit, sier Riis-Johansen, og legger til at vi også bruker for lang tid på å omstille oss fra det som en gang var.

Les også: Telemark har den høyeste arbeidsledigheten i landet -

Håper på verdensarvstatus

Men selv om fylkesordføreren har mye å jobbe med i året som kommer, er det noe han gleder seg spesielt til:

– I juli skal vi til Tyskland for å få dommen fra UNESCO om vi får verdensarvstatus for Rjukan og Notodden. Får vi det, bringer det oss opp blant de store, og jeg tror det vil gjøre Telemark til et mer attraktivt fylke.