Hopp til innhold

Kritisk for gutt (6)

Politiet er på utkikk etter føreren av en mørk Golf etter en trafikkulykke i Sandefjord mandag. En seks år gammel gutt er innlagt på sykehus.

Gutt kjørt på

ETTERFORSKNING: Politiet har undersøkt ulykkesstedet, og etterforsker saken videre. Flere vitner er avhørt. Nå ønsker de kontakt med bilisten.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Ulykken fant sted i krysset Ringveien/Plutosvei i Sandefjord i 13.15-tiden mandag. Ifølge vitner løp en seks år gammel gutt inn i siden på en bil. Bilisten skal ha løftet opp gutten og hjulpet ham bort til en benk, før han forsvant.

Siden da har politiet bedt vedkommende melde seg.

Torunn Hallenstvedt Siqveland i uniform.

SKULLE KRYSSE VEIEN: Torunn Hallenstvedt Siqveland opplyser at seksåringen var sammen med sin bror da ulykken skjedde.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Etterforskningen så langt tyder på at det er en svart eller mørk golf av en noe eldre modell som var involvert i ulykken. Ifølge vitner er føreren en mann, muligens i 30-årene, sier politiadvokat Torunn Hallenstvedt Siqveland til NRK tirsdag formiddag.

– Han var mørkkledd, hadde mørkt hår og skjegg. Politiet er veldig interessert i å komme i kontakt med føreren av bilen, fortsetter hun.

På sykehus i Oslo

Den seks år gamle gutten ble først fraktet til akuttmottaket ved Sykehuset i Vestfold, og deretter fløyet til Oslo universitetssykehus. Mandag ble skadene beskrevet som alvorlige.

Tirsdag opplyser Siqveland at guttens tilstand er kritisk.

Politiet har snakket med vitner, blant annet seksåringens storebror som var sammen med gutten da ulykken skjedde.

– Seksåringen skulle krysse veien sammen med sin bror. I den forbindelse fikk seksåringen løpt inn i bilen på siden og ble skadd, sier politiadvokaten.

Politiet etterforsker saken og prøver å kontakte flere vitner. De undersøker også om det er videoovervåking på strekningen bilisten skal ha kjørt etter ulykken.

Siqveland ber også andre som kan ha opplysninger om ulykken, om å ta kontakt.