NRK Meny
Normal

Seksåring alvorlig skadd

En seks år gammel gutt er alvorlig skadet etter å ha blitt kjørt på i Sandefjord. Politiet ber bilføreren som stakk fra stedet om å melde seg.

Gutt kjørt på

BILFØRER FORSVUNNET: Kl. 13.15 ble det meldt at en gutt på seks år ble kjørt på. Bilføreren forsvant etter ulykken.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

En seks år gammel gutt er alvorlig skadet etter å ha blitt kjørt på i Sandefjord. Ulykken skjedde i krysset Ringveien/Plutosvei ved 13.15-tiden.

Etter at ulykken ble meldt inn til politiet og nødetatene ved 13-tiden, forsvant sjåføren. Føreren bes nå om å ta kontakt med politiet.

– Politiet vil oppfordre sjåføren på det sterkeste til å melde seg til politiet, sier Dag Asle Gjølstad, innsatsleder ved Vestfold politidistrikt.

Alvorlig

– Tilstanden er svært alvorlig. Gutten ble fraktet til akuttmottaket på Sentralsykehuset i Tønsberg og fløyet direkte til Oslo universitetssykehus, sier Gjølstad.

Dag Asle Gjølstad

MELD DEG: Dag Asle Gjølstad, innsatsleder ved Vestfold politidistrikt, oppfordrer bilføreren til å melde seg og avgi en forklaring.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Operasjonsleder Kjetil Indahl i Sør-Øst politidistrikt Vestfold sier at de ikke er helt sikre på hendelsesforløpet enda, men ifølge storebroren til den seks år gamle gutten, hadde seksåringen løpt inn i siden på bilen.

– Storebroren, som er et par år eldre, sier at bilføreren løftet opp gutten og hjalp ham bort til busskuret. Så kjørte han videre, sier Indahl.

Også vitner melder at gutten sprang ut i veien.

– Trenger en forklaring

– Vi ber vedkommende om å ta kontakt med politiet for å få en forklaring, sier Indahl.

Gjølstad legger til at ulykkesgruppa til Statens Vegvesen og krimteknikere har gjort undersøkelser av stedet frem til kl. 17.00.

Politiet i Vestfold vil fortsette å etterforske ulykken ut fra de sporene de har.