E18 blir nattestengt

Statens vegvesen og politiet har bestemt at det er nødvendig med ekstra sikkerhetstiltak på E18-omkjøringsveien.

E18 ved Hellandbrua.

OMKJØRING: Trafikken i nordgående løp vil bli ledet av E18 ved Hellandbrua og inn på fylkesvei 313. (arkivbilde)

Foto: Yngve Tørrestad

I forbindelse med oppsetting av et nytt autovern langs fylkesvei 315 fra Ekeberg skole og nordvestover, blir nordgående løp på E18 nattestengt ved Helland bru denne uka. Det opplyser Statens vegvesen mandag.

Trafikken vil bli ledet om fylkesvei 313 mellom Holmestrand og Sande fra klokken 18.30 til klokken 05.00 hver dag frem til fredag morgen. Da skal det en kilometer lange autovernet være på plass.

  • Hold deg oppdatert på trafikkbildet her

Blir stående

Veien, som nå er omkjøringsvei for E18 etter at Skjeggestadbrua kollapset i februar, er også skolevei for mange barn. Etter samtaler med politiet og de to skolene på Holmestrandtoppen, Ekeberg og Botne skole, ble det bestemt at det er nødvendig med ekstra sikkerhetstiltak.

– Vi har nå mer enn dobbelt så mye trafikk enn vanlig forbi to skoler med bare et fortau som adskiller mot biltrafikken. Så dette er et trafikksikkerhetstiltak som kommer til å bli stående, sier Reidar Jørgensen, senioringeniør i Statens vegvesen.

Gjennom sentrum

Etter brukollapsen i februar, har E18 vært stengt fra Bentsrudkrysset i sør til Islandkrysset i nord. På kveldene og nettene denne uka blir altså trafikken nordover ledet av E18 ved Hellandbrua i stedet.

Jørgensen håper bilistene vil bli påvirket minst mulig av arbeidene.

– Vi kan ikke gjøre dette på dagtid på grunn av for mye trafikk, så vi må bruke natta. Da må nordgående trafikk på E18 stenges ved Helland. Bilistene må derfor kjøre av E18 ved Helland og gjennom Holmestrand sentrum, forklarer han.