Hopp til innhold

Drømmen som gikk i oppfyllelse

I dag fikk Foldvik familiepark i Stavern årets Bygdeutviklingspris 2015.

Sigmund og Helene Foldvik

Sigmund og Helene Foldvik er glade for å ha fått årets Bygdeutviklingspris i Vestfold

Foto: Marianne Aakermann / NRK

Det er Innovasjon Norge i Buskerud og Vestfold som gir 50.000 kroner til parken fordi de har utviklet seg til å bli en av Vestfolds mest besøkte turistattraksjoner.

Daglig leder Sigmund Foldvik og kona er veldig glade i dag.

– Det er veldig moro. Å få den anerkjennelsen, og bli satt pris på denne måten, betyr veldig mye, sier Sigmund Foldvik.

I tillegg skriver juryen i sin begrunnelse at prisen går til Foldvik Familiepark fordi de hele tiden søker å utvikle parken med nye attraksjoner hvert år – alt innenfor rammene av «gøy på landet» og gårdsverdier.

Helårsjobb

– Jeg har kanskje drevet litt utradisjonelt i et forsøkt på å skape et levebrød på gården. Og da ble det turistvirksomhet og familiepark som ble min nisje, sier Foldvik.

Han innrømmer at han kanskje drømte om dette for noen år siden da han startet opp, men trodde ikke helt på det.

– Drømmer har man jo alltids, og noen henger kanskje litt høyt, sier den daglige lederen som i hvert fall har sett en drøm gå i oppfyllelse.

Sesongen er over for i år. I månedsskiftet august/september stengte parken for året, og åpner ikke før i midten av mai neste år. Men det betyr ikke at ekteparet Foldvik ligger på latsiden.

– Det er en helårsjobb, og vel så det. Det er litt roligere i vinterhalvåret selvfølgelig, men da driver vi vedlikehold, vi legger planer og nyinvesteringer skal bankes og gjennomføres.

Men først en liten ferie

Han vil ikke avsløre hva som blir nytt i parken neste sesong, det er visst ikke helt ferdig planlagt ennå. Men at det blir noe nytt, er han sikker på.

– Vi driver en gård, vi inviterer til en dag med gøy på landet. Det skal være jordnært og god atmosfære. Det skal være for hele familien, det skal være trygt og godt for alle. Og det legger jo ganske kraftige føringer på oss, sier Foldvik.

Nå kommer vinteren og en litt roligere tid for familien Foldvik. Og aller først; ferie.

– Ja, nå reiser vi snart på ferie et par uker, det gleder vi oss til.