Kongsberg 10 min - Stokke 2,5 uke

Med 2,5 ukes ventetid på å få time til passbestilling i Stokke måtte Gunn Holte fra Nøtterøy finne en annen løsning. Hun endte opp med å reise til Kongsberg.

Norsk pass

Nå er det høysesong for å skaffe seg nytt pass.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Første ledige time da jeg skulle bestille var 2. juli, og vi skal reise i slutten av juni så det gikk jo ikke, sier Holte.

Holte bestemte seg likevel for å reise til politiets publikumssenter i Stokke. Der ble hun avvist i døra med beskjed om at de kun tok imot dem som hadde bestilt time.

Søkte på nettet

Gunn Holte

Gunn Holte var redd hun ikke ville rekke å få pass til ferien i slutten av måneden.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Holte begynte å søke på nettet for å se hvordan det var i andre fylker, om det fantes mulighet for å få bestilt pass raskere der. Da så hun at Kongsberg var et alternativ.

– På Kongsberg var det to andre som satt og ventet da jeg kom klokka 11 på formiddagen. Jeg fikk bestilt meg nytt pass i løpet av 10 minutter, så det gikk fint, forteller Holte.

Ikke alle vet om den løsningen som Holte benyttet seg av, og ulike medier har skrevet om at folk tyr til nødpass for ikke å måtte avlyse ferien.

Ved publikumssenteret i Stokke er den første ledige timen for å bestille nytt pass 8. juli når NRK sjekker fredag ettermiddag.

Høysesong nå

Leder for publikumssenteret i Stokke, Kathrine Stein forteller at det er høysesong for å skaffe seg nytt pass.

Kathrine Stein.

Leder for politiets publikumssenter i Stokke sier de bruker alle tilgjengelige ressurser for å ta unna køen.

Foto: Politiet

– Det er gjerne en dobling i antall bestillinger på denne tiden av året fordi folk er sent ute med å sjekke passet sitt, til tross for oppfordringer fra politiet, sier Stein.

Den store pågangen skaper utfordringer for politiet, men Stein forsikrer om at de bruker alle tilgjengelige ressurser for å ta unna køen.

– Får vi inn ekstra ressurser legger vi også fortløpende ut flere timer, så en må følge med på nettet, sier Stein.

Publikumssenteret tar kun imot folk som har bestilt time. Dette gjør de for å unngå å skape for lange køer på kontoret. Stein forteller at folk kunne stå flere timer i kø i fjor noe som skapte frustrasjon.

Passkontoret har langåpent på mandagene, og nå i høysesongen har de også hatt åpent til klokka 18 flere dager for å ta unna køen. På fredagene har de stengt som følge av at de må få unna andre oppgaver.