Hopp til innhold

Dømt for sosial dumping

En 22 år gammel mann er dømt til fem måneders fengsel og en bot på 35 000 kroner for sosial dumping, promillekjøring og forsøk på kjøp av seksuelle tjenester.

Bilvask

22-åringen drev flere firmaer innenfor bilrenholdsbransjen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

I tillegg må han betale 160 000 kroner til fem personer som tidligere arbeidet for ham. Mannen har drevet flere firmaer knyttet til renhold, og han lønnet de fem under det som er lovfestet tariff i private renholdsbedrifter. Dessuten hadde han ikke timelister som viste hvor mye arbeidstakerne jobbet, og ifølge tiltalen ble det heller ikke betalt overtidstillegg.

En annen person som jobbet for 22-åringen oppholdt seg ulovlig i landet og hadde derfor ikke arbeidstillatelse.

Lang tiltale

Tiltalen mot den 22 år gamle mannen var lang som et vondt år, og han ble dømt på de fleste punktene da han møtte i Tønsberg tingrett.

I tillegg til tiltalepunktene som omfatter sosial dumping, ble han dømt for å ha forfalsket lønnsslippene til noen av de ansatte slik at det så ut som at de hadde fått lønn i samsvar med tariffen.

Skiltet lå igjen i veien

Ei sommernatt satte han seg i bilen for å kjøre hjem til tross for at han hadde drukket alkohol. Underveis mistet han kontrollen over bilen og kjørte i et trafikklys. Han kjørte videre, men både bilskilt og andre bildeler lå igjen på plassen, og politiet oppsøkte 22-åringen hjemme. Blodprøven viste at han en drøy time etter uhellet hadde en alkoholkonsentrasjon på 1,75.

22-åringen ble også dømt for å ha avtalt kjøp av seksuelle tjenester i minst to tilfeller.

To måneder av fengselsstraffen er gjort betinget. Retten mener 22-åringens handlinger viser at han er uskikket til å drive næringsvirksomhet, og han ble fradømt retten til dette i fem år.