Vil dekorere branntomten med påskeliljer

1. påskedag vil Porsgrunn menighet holde utendørs gudstjeneste ved brannruinene til Østre Porsgrunn kirke. De vil bli dekorert med påskeliljer.

Østre Porsgrunn kirke

Som et tegn fra oven, danner utbrente trestokker et kors, akkurat der alteret i Østre Porsgrunn kirke en gang sto. 1. påskedag vil menigheten holde utendørs gudstjeneste på stedet.

Foto: Roald Marker / NRK

Tross brannen i Porsgrunn Østre kirke natt til mandag 11. april, blir det likevel gudstjeneste her 1. påskedag.

Den vil bli holdt utendørs, men menigheten vil åpne kirkestuen som ligger rett ved kirkeruinene for at eldre skal slippe å stå i en time.

Godt å støtte hverandre

Dahl Mustard

Anne Marie Dahl Mustard skal sammen med to andre prester holde gudstjenesten.

Foto: Roald Marker / NRK

Anne Marie Dahl Mustard skulle holdt gudstjenesten, men på grunn av brannen er planene nå endret. Nå blir det gudstjeneste med tre prester.

– Også vi prester synes det er godt å kunne være sammen og støtte hverandre i det vi gjør på en så spesiell dag, sier Dahl Mustard.

Hun har vikariert ved kirken flere ganger, og var glad i kirken. Å se den helt nedbrent gjør vondt.

– Det er forferdelig. Det er så jeg kan gråte hver gang jeg ser det, og jeg må gå her hver dag for å se at det virkelig er sant. At det bare er ruiner igjen, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Østre Porsgrunn kirke

Kirketjener Ole Andreas Olsen og Anne Marie Dahl Mustard vil dele ut påskeliljer som menigheten kan bruke til dekorere branntomten.

Foto: Roald Marker / NRK

– Vil lyse opp branntomten

Nå konsentrerer hun seg om det praktiske sammen med kirketjeneren, blant annet hvordan de skal dekorere stedet med påskeliljer.

– Vi kjøper inn et stort antall liljer, så gir vi de bort til de som kommer så dekorerer vi gjerdet mot branntomten med påskeliljene, sier kirketjener Ole Andreas Olsen.

Dahl Mustard liker tanken om at kirkegjengerne kan være med på å dekorere ruinene.

– Det synes jeg er en fantastisk idé. Det tror jeg kan lyse opp foran branntomten og gi oss en riktig påskestemning på tross av det som har skjedd.

Å stå foran menigheten på 1. påskedag blir en spesiell opplevelse for Dahl Mustard.

– Det blir veldig sterkt, sier hun.

Gudstjenesten begynner klokken 11.00 1. påskedag.