Hopp til innhold

- Burde skjønt hva som ville skje

Det er ikke noe som heter at all PR er god PR, mener kommunikasjonsrådgiver.

Øyvin Hansen og Inger Lise Hansen

Øyvin Hansen i Consilio Kommunikasjon mener nestlederen i KrF burde ha forutsett bråket.

Foto: NRK/Scanpix

Faksimile VG: Inger Lise Hansen

Faksimile: Inger Lise Hansen har fått mye pes etter oppslaget i VG.

Foto: NRK

Sjelden har «den lille sorte» skapt så mye medierabalder som da nestleder Inger Lise Hansen iførte seg den for en reportasje i magasinet Det Nye. Plutselig var var saken på VGs førsteside.

Dermed kunne hele folket beskue en Krf-politiker som ble karakterisert som «poserende tungt sminket i svart underkjole og rufsete hår».

Om å strekke strikk

– VG har strukket strikken langt. Dette er ikke undertøy. Det er en kjole, sa Inger Lise Hansen da det stormet som verst etter førstesideoppslaget lørdag.

I Dagbladet kunne vi dagen etter beskue et knippe nakne eller lettkledde mannlige politikere, og slå fast at i alle fall strikken i Bortens underbukse også var strukket godt.

Flere medierådgivere har kommentert saken. PR-gründer Hans Geelmuyden uttalte at «naken hud har aldri vært en hit i KrF, og Inger Lise Hansen står enda mer naken nå enn tidligere».

Burde forutsett bråket

Øyvin Hansen i kommunikasjonsfirmaet Consilio sier til NRK at Inger Lise Hansen burde ha forstått hva som som ville komme.

– Hun er jo så medievant nå at hun burde ha skjønt det. Bilder av lettkledde selger fortsatt, og det blir sett på som pikant når det dreier seg om en Krf-politiker.

Hansen er ikke så sikker på om KrF-nestlederen burde ha stilt opp for ukebladet, og er uenig i at det er noe som heter at "all PR er god PR".

– Det er et feilaktig uttrykk. Vi som jobber med omdømmebygging vet at noe kan bygge opp og noe kan rive ned.

Les: KrF-topper støtter Hansen

Les også: - Burde finne seg noe annet å gjøre

Som drittsekk-saken

Hansen sier at politikere og andre bør være bevisst at selv saker i mindre medier kan bli plukket opp av andre og få et atskillig større omfang.

– Et godt eksempel er tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen som kalte den engelske miljøvernministeren for en drittsekk. Det sa han i en liten lokalradio på Sørlandet, men saken ble snappet opp og havnet i både riks- og internasjonale medier.

Flere stemmer?

Så kan man spørre seg om «den lille sorte» - eventuelt underkjole, undertøykjole eller nattkjole - skaffer KrF sårt tiltrengte stemmer, eller om det er det konservative grunnfjellet i partiet som går seirende ut av historien.

Det er vel mulig at Inger Lise Hansen var inne på noe av kjernen i følgende kommentar:

– Det er en generell oppfatning at dette er klær en KrF-er ikke skal avbildes i. Det er en god del sånne fordommer i Norge, sier hun.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.