Chat bidro til høyere aksjekurs

Borgestadaksjonærer har vært med på å drive aksjekursen oppover ved å spre rykter om snarlig salg av kjøpesenteret i Polen.

Hegnar Onlines debattforum
Foto: Faksimile: Hegnar Online

Aksjeeier Lars Brandeggen står fram i Dagens Næringsliv og sier han bevisst brukte Hegnar Onlines børsforum for å drive kursen opp etter at han sikret seg Borgestad-aksjer.

Torsdag ble det kjent at Skiensfirmaet  Borgestad ASA selger sine aksjer i det polske kjøpesenteret Forum i byen Gliwice.

Men allerede for 14 dager siden, ga flere ukjente brukere på Hegnar Onlines børsforum uttrykk for at de visste at kjøpesenteret Gliwice i Polen, som ble solgt med en kjempegevinst, skulle selges.

- Klønete

Brandeggen var en av de ukjente brukerne, og sier han baserte spekulasjonene sine på tilgjengelig informasjon, og er oppgitt over det han anser som en klønete informasjonsstrategi fra Borgestad ASA sin side.

- Hvem som helst kunne ha resonnert seg frem til at salg var nært forestående, sier han til Dagens Næringsliv.

Han peker blant annet på en børsmelding fra 12. juli der selskapet rådet aksjonærer til å ikke godta tilbud fra en budgiver som lå rett under markedsprisen.

- Hva om prisen hadde falt etter at de rådet folk til å holde på aksjene? Jeg oppfattet dette som en garanti på at kursen ville stige, sier Brandeggen.

Ville øke kursen

Etter å ha slått kloa i Borgestad-aksjer startet Brandeggen å skrive innlegg på Hegnars Onlines børsforum der han introduserte regnestykkene og trakk slutninger om at et salg sannsynligvis var like rundt hjørnet.

- Jeg skrev på forumet fordi jeg ville at kursen skulle gå opp når jeg først hadde kjøpt aksjene, forklarer Brandeggen.

Brandeggen hadde torsdag 10.000 aksjer til en verdi på 2.83 millioner kroner. I går steg aksjen 2.5 prosent, og selskapet prises nå til 560 millioner kroner.

Administrerende direktør i Borgestad ASA Christen Knudsen skal ha uttalt at han tror foruminnleggene har vært ren gjetning, og sier han selv ikke ante at salget ville gå i boks nå. Knudsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar utover dette.

Aksjekurs til himmels

Borgestad ASA har hatt en eventyrlig aksjeutvikling den siste måneden. Onsdag formiddag ble aksjen omsatt for 314 kroner. Det er en verdiøkning på 57 prosent i løpet av den siste måneden.

Aktieselskapet Borgestad ASA ble stiftet i 1904 av tidligere statsminister Gunnar Knudsen. Han fusjonerte sine skipseiende selskaper til ett selskap.

Allerede i 1916 ble selskapets aksjer notert på Oslo Børs, men Aktieselskapet Borgestad ASA har likevel alltid holdt en strømlinjeformet og fleksibel organisasjon, i følge selskapets nettsider.

Selskapet driver idag aktivt innen både shipping, industri og eiendom.