Hopp til innhold

– Hjertet mitt begynte å dunke fort

En rutebuss ble mandag kveld kapret på Kjørbekk i Skien. En ruset 24 år gammel mann beordret alle passasjerene av bussen, før han truet sjåføren til å kjøre videre. – Vi var veldig redde, sier to av passasjerene.

Buss kapret i Skien

M3-bussen som kjører over Klyve fra Skien til Porsgrunn ble kapret mandag kveld. Mannen forlot bussen ved GS-senteret på Bjørnstad. Tonje Thorvaldsen og Sandra Svendsen satt på bussen.

Foto: Philip Hofgaard/Eirik Haugen / NRK

M3-Bussen var på vei fra Skien til Porsgrunn over Klyve da en mann truet seg inn på bussen, og ba alle passasjerer om å gå av. Meldingen kom ved 19.30-tiden mandag kveld.

– Vedkommende truet sjåføren til å kjøre videre mot Porsgrunn, sier operasjonsleder Jens Arne Bærland.

Bussen ble funnet på Bjørnstad, og kapreren hadde forlatt bussen ved GS-senteret.

Like før klokken 20.00 melder politiet at en ung mann på 24 år er pågrepet.

Buss kapret i Skien

Knust glass ligger strødd foran i bussen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Kjenning av politiet
Odd Skei Kostveit

Politiadvokat Odd Skei Kostveit forteller at en ung mann er siktet etter kapringen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Politiadvokat Odd Skei Kostveit forteller til NRK.no mandag kveld like før klokken 21 at en mann av palestinsk opprinnelse er siktet for forholdet. Han er statsløs, og har ikke norsk pass, men har adresse i Porsgrunn.

Mannen har erkjent forholdet, og er satt i varetekt.

– Han er litt kjent av politiet fra tidligere, blant annet for saker knyttet til rus- og ordensforstyrrelser. Mannen fremstod også ruset i kveld, og han ble nylig sluppet ut fra psykiatrisk behandling. Vi er rimelig sikre på at vi har tatt riktig person, sier Kostveit.

Sjåføren ble ikke skadet etter kapringen, og er nå tatt hånd om av kolleger. Heller ingen andre ble skadd.

– Vi har hatt en prat med han, og han har gitt oss en foreløpig forklaring. Nå er han også tatt hånd om av helsepersonell. Sjåføren var oppskaket etter det som har skjedd.

– Hjertet banket fort

NRK.no har snakket med to av passasjerene som var i bussen mandag kveld. De forteller om en veldig ubehagelige opplevelse.

Kapreren gikk på bussen ved kjøpesenteret Herkules.

– Han kikket veldig stygt på oss, og hjertet mitt begynte å dunke. Han tok tak i en slange med en hammer på, og gikk frem til bussjåføren. Han sa til sjåføren at han ikke skulle kjøre under 60 kilometer i timen. Alle i bussen ble redde, helt til en mann ropte at han ville av fordi han skulle hente barna sine. Da slapp alle ut, sier Tonje Thorvaldsen (20).

Kapreren skal altså ha truet sjåføren med en hammer lik den man bruker til å knuse ruter i bussen når det oppstår en nødssituasjon.

– Skremmende

Sandra Svendsen (15) ble også veldig redd.

– Først satt han helt foran i bussen, så kom han bakover i bussen der vi satt. Det var veldig skremmende.

De forteller at også bussjåføren virket veldig skremt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.