Hopp til innhold

Brann i hybridbåt

 • Fare for eksplosjon

  Situasjonen er uoversiktelig på Vallø i Tønsberg, sier brannsjef Per Olav Pettersen. Han frykter eksplosjon i en hybridferge, etter en brann i motoren, som er slukket. For det oppsto eksplosjon etter en lignende brann i en hybridferge i 2019.

 • Båtbrann hindrer turgåere i dag

  Folk kan ikke gå tur fra gjerdet ved Vallø kirke til Prins Christians batteri i Tønsberg, ifølge brannvesenet. Årsaken er at hybridfergen MS Brim med brann i motoren, ligger ved kaia i Vallø. Brannvesenet frykter eksplosjon eller skadelige flussyre.

  Brann i motor på hybridferge
  Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
 • Holdt vakt ved båt i natt

  Brannvesenet har vært ved hybridbåten MS Brim som ble slept til kai ved Vallø i Tønsberg etter en motorbrann. Brannen oppsto utenfor Fredrikstad og fire personer ble evakuert i går ettermiddag.

 • Oppretter sikkerhetssone

  Det er besluttet at det settes en sikkerhetsgrense på 300 meter fra der båten ligger ved kai. Det anbefales at vinduer lukkes igjen i bolighus i nærheten. Politiet har etablert vakthold på stedet og brannvesenet følger situasjonen nøye.

 • Har tauet inn hybridbåten

  Båten som brant i Oslofjorden tidligere i ettermiddag er tauet inn til Vallø i Tønsberg. Brannen i batteriene er ikke slokket, og temperaturen i dem stiger. Brannvesen og politiet er ved havaristen nå.

  brann i hybridbåt
  Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen