Hopp til innhold

Debuterer etter 30 år

Bluesdronninga Margit Bakken kan endelig slippe sin første plate etter 30 år som artist.

Margit Bakken
Foto: Pressefoto

Bakken er kjent som en av kvinnene i forestillingen "Damer i bluesen", sammen med Rita Engedal, men hun har også opptrådd med Notodden Blues Band.

Les mer: Damer i bluesen

Karrieren startet hun allerede som tenåring, men det er først når hun passerer 40 år at hun debuterer med egen soloplate.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rita Engedalen og Margit Bakken

Margit Bakken (til venstre) sammen med Rita Engedalen.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

Senterleder på Notodden

Til daglig jobber hun som senterleder på Tuvensenteret på Notodden. Men de fleste kjenner henne nok best fra scenen som musikkartist.

- Det er en artist i meg på jobben også. Dette er jo en kjempefin kombinasjon. Jeg får bruke både artisten i meg på jobb, samtidig som jeg gjør kontorarbeid.

Tittelen på plata er "On The Other Side". En av låtene heter "Dark Room".

- Dette er en låt som betyr mye for meg. Det var en låt jeg skrev da jeg mistet faren min for tre år siden. Han betydde mye for meg, forteller hun.

Hør: Margit Bakken synge og fortelle om låta

Dette var den første teksten hun skrev til en låt.

Margit Bakken

Margit Bakken er ikke bare bluesartist, men også senterleder på Tuvensentetet på Notodden.

Foto: Pressefoto

- Takket være at jeg har fått støtte i musikken har jeg tørt å trå over til den andre siden, og gir ut mine egne låter, og det betyr mye.

Fikk skrivelyst

Etter hun skrev sangen forteller hun at det skjedde noe.

- Jeg fikk hungeren etter å skrive mer, og jeg fikk ideer, som for eksempel "A Real Woman". Det var en liten link der til at jeg faktisk hadde kommet midt i livet og fylt 40 år, sier Margit Bakken.

- Hvordan er det å debutere?

- Det er spennende. Jeg gleder meg veldig, men som veldig mange andre har jeg en litt skrekkblandet fryd. Margit Bakken sier at hun har vært gjennom mange faser på musikkens vei.

- Ekte, ærlig og veldig nakent

- Det har gitt meg mange erfaringer. Settingen med "Damer i bluesen" de siste årene har vært veldig viktig. Der har vi fortalt om damene i bluesene, og vi har opptrådd med kassegitarer og sang. Ekte, ærlig og veldig nakent. Men du blir litt tøffere etterhvert. Og det å gi ut helt egne sanger må du tråkke over en terskel igjen, men det har jeg gjort mange ganger før, ler hun.

I slutten av denne måneden gir Margit Bakken ut sin første plate.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark