Hopp til innhold

Vil ha bil til toppen av dette fjellet

Telemark superski vil fly en bil opp til toppen av Gaustatoppen og kjøre ned igjen.

Gaustablikk skisenter

Gaustatoppen i vintersol. Avslutningen på vintersesongen 2015 kan bli noe spesiell om det blir like fint vær i slutten av april.

Foto: Gaustablikk skisenter

Daglig leder ved Telemark superski og en av initiativtakerne, Lars Svartdal, forklarer at dette er en del av den store markedskampanjen til Telemark Superski, for å heise fylket som turistmål.

Lars Svartdal

Lars Svartdal vil skape folkefest ved Gaustatoppen.

Foto: Gaustablikk skisenter

– Vi slapp vel denne bomben for tidlig, for alt er ikke på plass ennå. Men vi vil lage en avslutning på kampanjen vår,25. aprill, som virkelig skiller seg ut ifra alt annet. Og da kom forslaget om å fly opp denne bilen som en spektakulær avslutning på vintersesongen, sier Svartdal.

– Hvorfor gjør dere dette?

– For å få fokus på friluftsliv og for å få folk ut av sofaen. Da må vi finne på noe utenom det vanlige, som skaper oppmerksomhet. Vi vil samle 2–3000 mennesker i fjellet til en folkefest, slik at de ser hvor flott det er.

Les også:

Tidligere leder i Telemark Turistforening, og entusiast for Gaustatoppen, Kjell Ivar Brynsrud, reagerer på disse planene.

Kjell Ivar Brynsrud

Kjell Ivar Brynsrud synes bilstuntet på Gaustatoppen er meningsløst.

Foto: Tom Andersen / NRK

– Jeg synes Varden var for tidlig ute med aprilspøken. Dette er jo noe som folk kan gjøre som ikke forstår betydningen av Gaustatoppen som det fantastiske stedet det er. Og det at en skal bruke en bil for å få oppmerksomhet rundt den toppen, det er jo misbruk av hele området.

– Skjønner du at folk reagerer på dette, Lars Svartdal?

– Dette er jo et engangsstunt. Vi er avhengig av et godt snødekke, ellers lar jo ikke dette seg gjøre.

Da blir det ikke verre spor enn om noen går med klister under skia. Og da er spora borte så fort det kommer mildvær.

– Vil du stoppe disse planene, Brynsrud?

– Jeg har jo ikke myndighet til det, men miljøvernmyndighetene skal ha dette til godkjenning. Jeg tror ikke de godkjenner planene.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark