Beintøff hverdag for mesterlige Larvik

Klubben jobber fortsatt knallhardt for å komme skikkelig på beina økonomisk.

Larvik

SERIESTART: Larvik-jentene starter årets sesong klokken 1800 i kveld.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Larviks totale dominans i norsk kvinnehåndball fortsetter trolig også denne sesongen.

Søndag er det seriestart borte mot Oppsal.

–Vi bruker ikke penger vi ikke har. Det er en tøff jobb vi står overfor for å klare kravene om egenkapital som slår inn om et par år, men vi jobber alt vi kan, sier LHK-trener Tor Odvar Moen.

Stallen hans er mindre enn før.

– Men det er en god tropp. Likevel er vi avhengig at alle holder seg på beina. Det er naturlig at vi er favoritt til de tre titlene i Norge. Samtidig ønsker vi jo å gjøre det bra i mesterligaen.

Gjensyn?

Skulle LHK gå videre fra gruppespillet venter sannsynligvis et møte med Nora Mørks nye klubb Gyor i hovedrunden. På sikt er Larvik innstilt på å kunne satse litt tøffere økonomisk.

– Vi har de siste årene fått flere henvendelser fra meget gode utenlandske spillere som ønsker å prøve seg i Larvik, men vi har ikke hatt mulighet til å si ja. I årene som kommer ønsker vi jo å kunne være noe mer aggressive på spillermarkedet, sier Moen.

Unngikk konkurs

Larvik er ubeseiret i ordinære seriekamper i Norge siden 18. april 2001. Fra 2009 til 2014 vant LHK 89 ligaoppgjør på rad. Larvik vant mesterligaen i 2011 og har vært med i sluttkamper etter det også.

I 2015 var det fare for at klubben skulle gå konkurs, men etter diverse tiltak unngikk man det.

LHK har de siste sesongene hatt en rekke spillere som er blitt mødre. Det er ikke annerledes nå. Alma Hasanic nedkom nylig. I oktober er det Karoline Dyhre Beivangs tur.