Arbeiderpartiet størst på Nøtterøy

Arbeiderpartiet ble det største partiet på Nøtterøy. Partiet økte sin oppslutning, mens Høyre gikk kraftig tilbake. Likevel kan Høyre beholde ordføreren.

Roar Jonstang og Jon Sannes Andersen.

Arbeiderpartiets Jon Sanness Andersen (til høyre) og Arbeiderpartiet fikk størst oppslutning på Nøtterøy. Likevel kan sittende ordfører Roar Jonstang fortsette fire år til.

Foto: Anette D. Stensholt / NRK

Valglogo

På Nøtterøy var Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Venstre og Fremskrittspartiet valgvinnerne. Høyre derimot som har hatt ordføreren de siste fire årene, gikk tilbake nesten 10 prosentpoeng og endte på 30,1 prosents oppslutning.

Beste valg på lenge

Både Arbeiderpartiet og Høyre har nå 11 representanter inne i kommunestyret, viser valgresultatet. I kommunestyresalen er det 35 plasser og hvem som får makta i kommunen er ikke endelig avklart.

– Vi har gjort det beste valget på minst 40–50 år. Det er et kjemperesultat, men hvis det ikke utløser posisjoner, så betyr det ikke så mye, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat Jon Sanness Andersen.

KrF er joker

Skal Arbeiderpartiet komme til makta, må Felleslista Rød Valgallianse/ Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og KrF samarbeide.

– Nå skal vi snakke med Kristelig Folkeparti, så håper vi på et samarbeid, sier Sanness Andersen.

Han mener KrF og Arbeiderpartiet har sammenfallende politikk når det gjelder flyktninger, areal, strandsonen og søndagsåpne butikker.

Høyre-samtaler

Men Høyre har også snakket med KrF. Det formelle er ikke i orden, men sittende ordfører Roar Jonstang (H) sier det neppe blir de store forandringene når det gjelder hvem som blir ordføreren på Nøtterøy.

– Vi er enige om hovedtrekkene, sier Roar Jonstang om samarbeidet Høyre, Frp og KrF.

– Hva er dere enige om?

– Vi har kommet langt når det gjelder posisjoner som er naturlig med det valgresultatet som foreligger, sier Jonstang.

Forhandlingsutvalgene i partiene skal diskutere forslagene. Så skal de møtes fredag og en signering kan skje på mandag, sier Jonstang.

Men Kristelig Folkepartis Ragnar Skau-Nilsen sier at ingenting er avklart og at KrFs fohandlingsutvalg skal ta stilling til Aps og Høyres forslag i kveld.

Les også: Ap fortsatt størst – populære blant unge