Hopp til innhold

– Skulle tro de hadde funnet en terrorcelle

– Vi kan ikke ha et fornuftig regelverk som forvaltes av idioter. Det sier kjendiskokk Andreas Viestad, som er rystet over aksjonen mot økobonden i Holmestrand i forrige uke.

Andreas Viestad

Kjendiskokk Andreas Viestad mener politiets razzia vitnet om en mye større forbrytelse.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Viestad mener det var i overkant voldsomt da sju politifolk rykket inn på gården sammen med Mattilsynet.

– Når var sist politiet møtte opp på døra hos en person med sju politimenn, hva slags forbrytelse var begått da? Det lurer jeg på, sier Viestad.

Anmeldt av mattilsynet

Tønsbergs Blad har tidligere fortalt historien om bonde Gustaaf Koot som er anmeldt for å selge upasteurisert melk. Viestad tviler på at Koot gjør noe ulovlig.

– Vi har de siste årene fått et regelverk som skal være strengt, men fleksibelt. Regelverket åpner for noe begrenset omsetning, antakeligvis er Koot innenfor det, men politiet mener muligens han er utenfor, sier Viestad.

Uansett mener Viestad at en slik razzia som ble gjennomført i dette tilfellet minner om razziaer som blir gjort ved alvorlige narkotika- og voldsforbrytelser.

– Hvis du bare hadde hørt stor politirazzia i Holmestrand med sju personer ville man tenkt at nå er det funnet en terrorcelle. Men nei det er ikke det man har funnet, man har funnet en økobonde som selger melk, sier Viestad oppgitt.

Viestad skulle gjerne sett at det var mulig å kjøpe upasteurisert melk i enkelte butikker. Han tror neppe det ville ført til at alle kjøpte denne melken i steden for den vanlige.

Politiet og Mattilsynet ønsker ikke å kommentere saken.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark