– Borten Moe har ødelagt for Liv Signe

Medlem i Senterpartiets fylkesstyre i Telemark, Beate Marie Dahl Eide mener noen innad i partiet har ødelagt for Liv Signe Navarsete.

Beate Marie Dahl Eide

Medlem i Senterpartiets fylkesstyre i Telemark, Beate Marie Dahl Eide mener Liv Signe Navarsete hadde klart seg fint uten Ola Borten Moe.

Foto: Senterpartiet

Liv Signe Navarsete varslet under «Senterkonferansen» på Grand Hotel på Kongsberg lørdag ettermiddag at hun er innstilt på å trekke seg som leder for Senterpartiet.

Fra talerstolen fortalte hun at det vil bli kalt inn til ekstraordinært landsmøte, og at hun vil gi stafettpinnen videre til den landsmøtet mener er best egnet til å overta. Det synes medlem i fylkesstyret i Senterpartiet i Telemark, Beate Marie Dahl Eide er trist.

– Jeg synes det er veldig synd. Vi har krefter i partiet som ikke har latt Liv Signe få fred, og som har gjort sitt til at Liv Signe må være veldig sliten nå. Det er trasig at folk tenker mest på seg selv, og sin egen agenda, sier Dahl Eide til NRK.no.

Les også:

– En bedre leder uten Borten Moe

Hun sier at hun forstår at det kanskje må et lederskifte til for å få ro i partiet, men mener Navarsete burde få jobbet i fred.

Jeg mener helt bestemt at Liv Signe hadde vært en mye bedre leder uten Ola Borten Moe. Vi kan ikke godta at noen turer frem på denne måten, sier hun.

– Mener du at Ola Borten Moe har ødelagt for Liv Signe Navarsete?

Jeg mener at han systematisk har motarbeidet Liv Signe, og har undergravd hennes autoritet. Det er ikke forenelig med å være verken nestleder eller leder i Senterpartiet.

Avviser kritikken

Ola Borten Moe sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra Dahl Eide.

– Jeg er ikke enig i det hun sier. Jeg tror vi alle bør gjøre det vi kan for å trekke sammen i en uhyre krevende tid for partiet. Først frem mot det ekstraordinære landsmøtet, videre fram mot valget i 2015 og så til innledningen av stortingsvalget i 2017, sier han.

– Et seminar om personer

Terje Riis-Johansen

Tidligere statsråd for Senterpartiet, og nå fylkesordfører i Telemark, Terje Riis-Johansen ønsker ikke å kommentere om Borten Moe har stått i veien for Liv Signe Navarsete.

Foto: Petter Melsom / NRK

Terje Riis-Johansen er tidligere statsråd for Senterpartiet, og nå fylkesordfører i Telemark. Han ønsker ikke å si noe om utspillet til Dahl Eide.

– Det vil jeg ikke si noe særlig om. Jeg synes det er for mye media om dagen i denne saken. Dette har blitt et offentlig seminar om personer, og det synes jeg ikke er spesielt genialt, sier han.

Riis-Johansen sier at han forstår Navarsete, og at han er imponert over jobben hun har gjort.

– Jeg har stor forståelse for at hun nå sier det hun sier. Hun vært under et enormt press over lang tid. Jeg er imponert over at hun har holdt trykket oppe på den måten hun har gjort, sier han.

– Vedum er mest aktuell

Riis-Johansen er ikke i tvil om hvem han mener er den mest aktuelle kandidaten til å overta ledervervet etter Navarsete dersom hun trekker seg.

– Det er Trygve Magnus. Han har gjort en meget solid jobb for partiet over lang tid, og har også stortingsplass. Han er nok også den som er mest motivert, sier han.

Nå vil han avvente det ekstraordinære landsmøtet som er varslet.

– Da kjører vi dette i ordnære partiprosesser, og så vi se hva som skjer videre da.