Kjenner du henne igjen?

På denne dagen for 25 år siden, gikk hun fra å være en helt vanlig 10-åring fra Skien, til å bli en barnestjerne alle kjente.

Jannicke Abrahamsen startet karrieren sin for alvor på slutten av 80-tallet, da hun vant en landsomfattende sangkonkurranse.

– Det hele startet med en annonse i avisen om en talentkonkurranse i Oslo hvor man måtte melde seg på. Vi dro inn til Oslo, og det jeg kanskje husker aller best var at konkurransen var på en skikkelig innrøykt, brun pub, ler hun.

Men det aller største gjennombruddet i Norge kom da hun viste seg på tv for første gang. Det var i programmet "For Galleriet" på NRK.

– Det var da det tok av for fullt, sier Jannicke.

En hobby som ble veldig stor

Deretter gikk det slag i slag for den unge jenta fra Skien. Hun har mottatt åtte gull- og tre platinaplater for mer enn 450 000 solgte eksemplarer av musikken sin. Til sammen ble det 10 kassetter.

– Jeg synes jo det var så veldig gøy å synge. Mamma og pappa var alltid veldig opptatt av at syngingen var en hobby. Det ble en hobby som ble veldig stor og tok veldig mye tid.

Hun husker tiden som fulgte som veldig morsom, men også hektisk.

– Vi fartet jo rundt på turneer og besøkte mange steder, samtidig som jeg fullførte skolen. Det ble gjort litt lekser i bilen, minnes Jannicke.

Spice Girls poserer

Spice Girls kom, så og vant. Dermed falt markedet for Jannickes barnesanger.

Foto: AP

... men så kom Spice Girls

Det var planer om å utgi en Jannicke 8. Da gikk Jannicke på videregående, men planene ble lagt på is da den britiske jentegruppa Spice Girls erobret verden.

– Da ble det plutselig litt endring i det som var barnemusikk, og den musikken var det jo faktisk barn helt ned i fem års alderen som hørte på. Vi merket det på markedet at det hadde kommet noe nytt, sier hun.

Selv om Jannicke nå har blitt voksen, får hun fortsatt spørsmål fra foreldre som lurer på hvor de kan få tak i Jannickes barnesanger til barna sine.

– Det er veldig hyggelig, synes jeg. De vil kanskje at barna skal høre på norske tekster, og at barn synger for barn.

– Hender det at du tar frem musikken og hører på den selv?

– Det gjør jeg veldig sjelden, men nå har jeg fått barn selv, og da har mamma sagt at jeg må spille musikken for henne.

Jannicke Abrahamsen

Jannicke Abrahamsen har nå blitt mamma til Lycke som snart er ett år.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Har livet jeg drømte om

Etter barnestjerne-karrieren gikk turen videre i 1997 til Statens Balletthøgskole i Oslo, hvor hun gikk i tre år, og hun har også vært med i flere store oppsetninger, som blant annet "Cats" og "Chicago". Hjemme i Grenland har hun vært med på flere svært populære sommershow, kabareter og juleshow.

– Jeg føler jeg har det livet nå som jeg drømte om for 25 år siden. Jeg er veldig takknemlig for det jeg gjør i dag. Jeg ville ikke byttet det bort med noe annet.