Hopp til innhold

1 av 5 nordmenn skal ha vinterferie

Hver femte nordmann planlegger å ha vinterferie i uke 8 og 9 i år. Ifølge tall fra Hovedorganisasjonen Virke er det på tilsvarende nivå som tidligere år.

Blant nordmenn som planlegger vinterferie, vil 2 av 3 tilbringe fridagene i Norge, viser tall fra Virkes undersøkelse om nordmenns ferieplaner i 2024. Blant dem er det skidestinasjonene i Innlandet, Buskerud og Telemark som er reisemålet.

– Flere av skidestinasjonen melder om svært gode snøforhold og rekordstort besøkstall i bakkene. Det lover godt for en lang og god skisesong med godt besøk, sier bransjedirektør for reiseliv i Virke, Audun Pettersen, i en pressemelding.

Samtidig planlegger nesten 4 av 10 av de som skal ha vinterferie å reise til utlandet. Da er reisemål som Spania, Thailand, Frankrike, Storbritannia eller Sverige populære.

Ifølge Virke melder reisearrangørene om sterk vekst i bestillinger fra nordmenn som vil reise til varmere strøk i vinter.

Totalt har 2000 respondenter deltatt i undersøkelsen som er gjennomført av Opinion på vegne av Virke i november og desember 2023. Resultatene er basert på et representativt utvalg av befolkningen over 18 år.

(©NTB)

Mange mennesker på skisenteret på Rauland i vinterferieuka.
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK